Сливенски ученици в надпревара за знание в общоградско състезание

състезание сливен

Ученици от 11 училища взимат участие в състезание „Чета и пиша правилно“

В зала „Сливен“ се проведе тазгодишното издание на общоградското състезание „Чета и пиша правилно“, в което се включиха 11 училища от града. Събитието събра ученици от първи до седми клас, които се състезаваха в различни литературни дисциплини.

Състезанието беше разделено на два етапа, като първият започна с диктовки за четвъртокласниците и петокласниците. Шестокласниците бяха изправени пред предизвикателството да редактират текст, докато седмокласниците развиха своите творчески умения, като написаха есе на тема „Човек вижда толкова, колкото знае“. Първият етап завърши със състезание по кръстословици.

Заместник-кметът Пепа Чиликова изрази благодарност към участниците и преподавателите

Тя подчерта значението на състезанието като част от традициите на Община Сливен и го свърза с предстоящия празник на българската просвета и култура – 24 май.

Вторият етап включи най-младите участници, които демонстрираха уменията си в четенето, интерпретацията на произведения на сливенски автори и преписването на текстове.

Журито, председателствано от Веселина Тонева, преподавател по български език и литература, оцени представянето на учениците и благодари на Община Сливен за организацията на събитието. Всички участници получиха грамота за участие и книга, а победителите ще бъдат наградени на 24 май.

Състезанието „Пиша и чета правилно“ е организирано от Община Сливен в партньорство с местните образователни институции и Института по български език към БАН, подчертавайки ангажимента на общността към поддържането на високите стандарти в образованието и културата.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required