Хартиените торбички от трева Green Grass получиха приз „Зелен продукт“

инфотел

Официалният вносител за България Инфотел 2000 получи отличието на 14-тото издание на Националния конкурс за „Най-зелените компании в България“

Вълната от зелени иновации, която обхваща бизнес средата в България, представи най-новите продукти и услуги в сферата на ESG на церемонията по връчване на престижните „Зелени Оскари“. В оспорваната категория „Зелени продукти“ на годишния конкурс на b2bmedia, компанията “Инфотел 2000” бе отличена с иновативния продукт – подаръчни торбички от тревна хартия, произведени под колекцията Green Grass на унгарския бранд Cardex.

Престижният конкурс „Най-зелените компании в България“, известен сред бизнес общността като „Зелени Оскари“, вече 14 години вдъхновява и мотивира компании в различни сектори да внедряват устойчиви практики. Тазгодишната церемония се проведе при много голям интерес в столичния хотел „Хилтън“ и събра бизнес лидери, политици, и еко-активисти. Президентът Румен Радев отправи поздравителен адрес и подкрепа чрез видео обръщение, а специален гост на събитието беше д-р инж. Росица Карамфилова-Благова, съветник по екология.

Отличията на конкурса са признание за компании, медии и неправителствени организации, които работят с фокус в областта на екологията. Тази година над 100 проекта влязоха в надпреварата на конкурса. „Инфотел 2000“ получи приз за своя ангажимент към опазването на природата и иновативен подход в дистрибуцията на екологични продукти.

инфотел

Българската компания се отличава с ангажимента си към устойчивостта и иновациите в областта на продуктите, които предлага. Специализирана е в продажбата и разпространението на мобилни аксесоари, телефони, електроника, осветление, домакински уреди, коледна украса, стойки за кола, подаръчни артикули, корпоративни подаръци, FMSG и храни.

Ново попълнение към портфолиото на „Инфотел 2000“ са серия от екологични торбички, създадени от натурална трева от унгарската „Cardex“. Основана в Будапеща през 1991 г., компанията има утвърдена репутация в производството на поздравителни картички и подаръчни опаковки. За производството на торбичките Green Grass е необходимо значително по-малко енергия, в сравнение с традиционните методи, използващи дървени влакна. Използването на трева като основен материал позволява значително понижаване на емисиите на въглероден диоксид, което е важно не само за опазването на природата, но и за борбата с климатичните промени.

green grass

Торбичките от серията Green Grass притежават редица екологични предимства:

– Произведени са от 100% органични материали;

– Пълно разграждане и рециклируемост;

– Намалена необходимост от използване на дървесина, което спасява дървета.

„Инфотел 2000“ не само предлага на пазара екологична алтернатива на традиционните продукти, но и се стреми да вдъхнови други компании за по-отговорно отношение към природата. Иновацията и устойчивостта са в основата на философията на компанията, която показва, че модерният бизнес може и трябва да работи в хармония с околната среда, а устойчивите практики могат да съвпадат с успешен бизнес модел. Отличието на компанията отразява нейния ангажимент към иновации, които подобряват, както качеството на продуктите, така и качеството на живота. Продуктите от тревна хартия не само намаляват екологичния отпечатък, но и допринасят за създаването на по-зелена и устойчива бъдеща среда.

Торбичките Green Grass са перфектен пример за това как бизнесът може да внесе реална промяна в опазването на околната среда, предлагайки на потребителите висококачествени, стилни и екологично чисти продукти. Те са проектирани не само да бъдат полезни, но и красиви, което ги прави предпочитан избор за всеки, който търси устойчиви решения в ежедневието си.

„Всяка стъпка, колкото и малка да изглежда, допринася за по-зелена, по-живописна планета за бъдещите поколения. “ отбелязва Веселина Василева, Продуктов мениджър за артикулите на Green Grass в „Инфотел 2000“.

За поредна година конкурсът „Най-зелените компании в България“ доказа, че усилията и иновациите в областта на екологичните продукти се ценят и подкрепят на високо ниво. Този успех не само, че утвърждава ESG практиките, но и служи като вдъхновение за други, които искат да допринесат за по-добър свят.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required