Игрите влизат в LinkedIn

линкдин

От професионални контакти до мозъчни главоблъсканици: LinkedIn обогатява мрежата с нови игри

LinkedIn, платформата на Microsoft, известна със своите бизнес мрежи и споделяне на новини, въвежда нов елемент на забавление. С три безплатни игри, платформата цели да обогати ежедневието на своите потребители и да се възползва от нарастващата популярност на кратките мозъчни главоблъсканици, пише BTV.

Игрите на LinkedIn не са просто за развлечение; те са създадени с мисълта за споделяне и взаимодействие. Резултатите от игрите могат да бъдат споделени с колеги, бивши съученици и дори конкуренти, стимулирайки приятелство и нови връзки в професионалната мрежа. Даниел Рот, главен редактор на LinkedIn, подчертава, че споделянето на статии и игри е начин да се изградят „значими взаимоотношения“.

Какви са новите игри на LinkedIn?

Три световно разпространени игри са въведени в платформата, всички с дизайн за решаване за по-малко от пет минути и с ежедневно обновление:
• Pinpoint: Игра за асоцииране на думи, която предизвиква играчите да отгатнат общата категория на различна дума за пет опита.

• Queens: Време – базирана логическа игра, където целта е да се постави емотиконка с корона във всяка част на дъската, без да се докосват.

• Crossclimb: Тривиална игра, описана като „комбинация от кръстословица и стълбица с думи“, където играчите използват своите умения и речник, за да попълнят думите в стълбица.

Тези игри са не само нов начин за забавление, но и инструмент за разширяване на професионалната мрежа и създаване на нови връзки. Според Минда Смайли, старши анализатор за социални медии в Emarketer, LinkedIn се трансформира от място за актуализиране на професионална информация в платформа за по-широко социално взаимодействие.

Свързаността на новините и игрите

Съчетанието на новини и игри не е ново явление. Първата кръстословица се появява във вестник New York World преди повече от век, а популярността на игри като Wordle показва, че хората търсят социална свързаност дори в най-простите дейности. LinkedIn се стреми да използва тази тенденция, като предлага на потребителите си възможност да упражнят ума си и да се свържат с други в професионалната си мрежа. Лора Лоренцети, изпълнителен редактор на LinkedIn News, подчертава, че целта е да се помогне на потребителите да се свържат по-дълбоко, докато се забавляват.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required