Полезен начин да „изхвърлите“ старите мебели

части на мебели

Старите ви мебели могат да отидат за благотворителна кауза

Каква по-добра и лесна устойчива практика от рециклирането? Вашите излишни мебели не трябва да се превръщат в боклук, ако нямате кого да ги подарите или продадете. Можете да ги дарите на благотворителност и да подпомогнете хора в нужда. Има доста организации, които работят за добра цел и ще приемат вашите мебели с радост, ако са в прилично състояние.

Те или ще го продадат и ще използват парите за финансиране на благотворителните си програми, или ще ги дадат на хора в нужда. Направете търсене в Google, за да намерите благотворителна организация във вашия район, която предлага услуга за вземане на мебели, обадете им се и си уговорете среща.

Някои местни организации, като приюти за бездомни, училища и театрални групи и т.н., може също да са в състояние да използват добре старите ви мебели, Обадете им се, за да ги попитате дали имат нужда от някои от вашите внимателно амортизирани предмети и дали може да ги вземат.

Източник: mymovingreviews

Добре е да запомните: Когато дарявате мебели за благотворителност, ще получите разписка за стойността. Запазете тази разписка, за да можете да поискате приспадането, когато плащате данъците си. Това или ще спести малко пари за джоба ви, когато получите следващото си възстановяване, или ще намали сумата, която трябва да платите като данъци.

Предлагайте нежеланите си мебели безплатно

Ако мебелите ви не отговарят на изискванията на организациите, определени, или ако нямате време да организирате вземане/връщане на дарения, можете просто да ги предложите безплатно на всеки, който може да ги иска.

Подаряването на вашите стари мебели няма да изкара пари, но ще ви позволи да се отървете от нежеланите си предмети, без да се налага да плащате за изхвърлянето им. Имайте предвид обаче, че всички тези методи за отстраняване на мебелите, работят само ако вашите предмети са в добро състояние. Но какво ще стане, ако са повредени? Или какво ще стане, ако не можете да намерите някой, който желае да ги вземе?

Изхвърлете старите си мебели

Последната ви възможност е да изхвърлите старата си мебелировка. Това вероятно ще ви струва такса, но все пак е по-добро решение от преместването на нежелани мебели в новия ви дом.

Имате няколко възможности в зависимост от това колко неща трябва да се отървете и колко бързо искате да свършите работата:

Наемете подвижен контейнер за боклук – ще можете да работите със собствено темпо и ще имате гарантирана цена и планирано извозване на вашите стари мебели. Компанията ще остави контейнер с посочения от вас размер на избрано

Наемете услуга за извозване на боклуци – специалистите по извозване на боклуци ще дойдат в дома ви, ще натоварят вашите вещи и ще ги извозят. Ако обаче имате много големи детайли, от които да се отървете, разходите за изхвърляне може да станат доста високи.

Занесете стари метални мебели (или части от мебели) на търговец на скрап, това ще позволи рециклирането на метални части и ще ви бъде платено за материалите, но ще трябва да намерите начин да транспортирате вашите артикули до пункта за скрап.

В зависимост от това къде живеете, може също да можете да оставите старите си части на бордюра, за да ги събере местната компания за управление на отпадъците (срещу допълнително заплащане, разбира се).

Добре е да запомните: Не забравяйте да попитате вашата хамалска компания дали предлагат услуги за преместване на мебели или дали биха се съгласили да оставят нежеланите ви части в център за дарения, магазин за втора употреба или пункт за скрап, преди да се отправят към новия ви дом с останалата част вашите стоки.

Сега, след като знаете как да се отървете от мебелите, когато новите пристигнат, можете лесно да намерите най-доброто решение за вашите стари предмети. И да не запазвате повредени или износени предмети, от които вече не се нуждаете или не харесвате, и такива които не се вписват.

Вашето преместване ще бъде много по-евтино и много по-лесно, когато се местите без мебели (или само с няколко части с висока практична, парична или сантиментална стойност) и ще можете да обзаведете новата си къща или апартамент изцяло по ваш вкус.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required