HONOR с иновация в батериите от ново поколение

Honor задава нови стандарти с водещи иновации в технологията на батерията

В днешния свят смартфоните са се превърнали в основни инструменти за повишаване на производителността. Издръжливостта на батерията е от огромно значение за потребителите, които разчитат на своите устройства за продължителна употреба. HONOR разбира тази потребност и се ангажира да разшири границите на технологията за батерии, за да подобри цялостната продуктивност на смартфон устройството.

HONOR е първият бранд, предприел въвеждането на революционни иновации в технологията на батериите, като прилага новопоявили се иновации за батерии от други индустрии към смартфон сферата. Серията HONOR Magic6 разполага с изцяло новата силициево-въглеродна батерия от второ поколение, въведена по-рано като технология от компании като Tesla в индустрията за електрически превозни средства (EV), търсещи най-доброто решение за иновации в батериите. Сега HONOR въвежда тази революционна силициево-въглеродна батерия от второ поколение в серията HONOR Magic6. Авангардната технология осигурява надеждност и изключителен живот на батерията дори при предизвикателни условия с ниски температури. Като използва тези постижения, HONOR цели да предефинира очакванията на потребителите и да осигури подобрена производителност и удобство. Така марката прекроява смартфон индустрията чрез въвеждането на нови стандарти в иновациите.

Увеличаване на капацитета на батерията със силициево-въглероден материал

Литиевите батерии отдавна са водещият избор на смартфон пазара. Капацитетът и скоростта на зареждане на тези батерии са пряко повлияни от количеството и скоростта на потока на литий, а критичен фактор при определяне на количеството литиеви йони е изборът на материал за отрицателни електроди. Обикновено графитът е често използваният материал за отрицателни електроди, предлагащ теоретичен капацитет от 372 mAh/g . Новите батерии на HONOR представляват значителен напредък, защото включват базиран на силиций отрицателен електроден материал. Теоретичният капацитет на анод на базата на чист силиций възлиза на впечатляващите 3579 mAh/g , което е 10 пъти повече от този на графита. Чистият базиран на силиций материал обаче има значителна скорост на обемно разширение до 300%, което лесно може да причини повреда на батерията и телефона. Междувременно, по отношение на жизнения цикъл на батерията, електродите на основата на чист силиций са много по-недълготрайни от електродите на базата на графит, поради пулверизацията на частиците и структурния колапс на силициевия материал, причинени от огромната промяна на обема.

Базираният на силиций аноден материал притежава огромен потенциал да осигури много по-добра адсорбция на електрони. HONOR използва силата му, за да подобри своята технология за батерии, като разработва стабилна, но мощна електрическа химическа структура със силициево-въглероден материал. Като първият производител на смартфони, който прилага технологията на силициево-въглеродната батерия, HONOR представи силициево-въглеродната батерия за първи път в HONOR Magic5 Pro. След този първоначален успех HONOR надгради иновацията, като въведе водещата в индустрията силициево-въглеродна батерия от второ поколение в серията HONOR Magic6.

Когато през 2016 г. Tesla обяви базовия Model 3 в електрическите автомобили, той беше задвижван от тогава изцяло новата иновация на батерията, в която определен процент добавен силиций означаваше, че плътността на мощността може да бъде увеличена до приблизително 550 mAh/g, водещо до цялостна подобрена производителност на батерията за шофьорите. По подобен начин, екипът за научноизследователска и развойна дейност на HONOR задълбочено проучи химическата структура на силиция с цел да предложи най-добрите решения на потребителите на смартфони. Така второто поколение силициево-въглеродна батерия може да се похвали с много по-висока концентрация на мощност в сравнение с най-новата графитно-базирана батерия и разширява границите на капацитета на батерията до необикновените 5600 mAh . Чрез интегрирането на системата за управление на захранването с т.нар. Power Enhanced Chip HONOR E1, тази батерия демонстрира значително подобрение на издръжливостта както при нормални, така и при ниски температури. Благодарение на тези нововъведения, HONOR затвърждава позицията си в челните редици на технологиите за батерии и гарантира, че потребителите ще се възползват от по-стабилна производителност на батерията в разнообразни условия. HONOR вярва, че усъвършенстваната технология за силициево-въглеродни батерии ще се наложи широко не само в смартфон индустрията, но и в гиганта Tesla.

Революционни подобрения в технологията на силициево-въглеродните батерии

Използването на най-новия аноден материал, базиран на високоплътен силиций, носи множество убедителни предимства. Чрез включването на наноструктуриран силициево-въглероден материал и прилагането на пореста въглеродна наноструктура, стабилността на батерията се подобрява благодарение на увеличеното въглеродно покритие и намалените частици силициев карбид. Това означава подобрена циклична ефективност и намалено обемно разширение, което води до по-надеждна работа на батерията.

Благодарение на революционния напредък в основните материали и производствени процеси, второто поколение силициево-въглеродна батерия постига забележителни подобрения в плътността на мощността и възможностите за бързо зареждане. В сравнение с най-новите графитни батерии, налични през същия период, серията HONOR Magic6 постига впечатляващо увеличение на плътността на мощността от 6,0%. С използването на целево силициево-въглеродно свързващо вещество, силициевите частици са обвити от нови богати на литий свързващи групи, което води до насочено разпределено покритие, подобряващо способността за предаване на Li+ на базирания на силиций анод и ефективно подобрява скоростта на зареждане. При същата спецификация за бързо зареждане, стандартният модел на HONOR Magic6 беше използван като проба и отбеляза значително увеличение от 2,1% в плътността на мощността.

В допълнение, иновативната Микротунелна Технология за Лазерно Насочване (Microtunneling Laser Guidance Technology) е включена в базирания на силиций анод. Тази технология значително увеличава контактната площ между електролита и анода на основата на силиций, като създава нови канали за транспортиране на йони и отключва използваемия капацитет в диапазона с ниско напрежение на силициевия анод, като по този начин цялостно повишава плътността на мощността на батерията. Благодарение на тази технология, серията HONOR Magic6 разполага с допълнително подобрена възможност за бързо зареждане, без да прави компромис с плътността на мощността. В сравнение с предишното поколение, серията HONOR Magic6 повишава производителността на бързото зареждане от 66W до впечатляващите 80W.

Power Enhanced Chip HONOR E1: Чип с подобрена мощност за увеличена издръжливост на батерията и управление на захранването

Второто поколение силициево-въглеродна батерия се захранва от Power Enhanced Chip HONOR E1, което носи значителни подобрения в управлението на захранването и издръжливостта на батерията. Този патентован чипсет разполага с уникален 3-в-1 дизайн за управление на захранването, съчетаващ измерител на енергия, защита и интегрални схеми против фалшифициране в едно компактно устройство. Power Enhanced Chip HONOR E1 е най-малкият и тънък чипсет на пазара, като запазва същите размери като платката за защита на батерията на своя предшественик и същевременно предлага подобрена функционалност.

Една изключителна способност на Power Enhanced Chip HONOR E1 е възможността за интелигентно разреждане, което води до забележителни подобрения в ефективността на зареждане и разреждане на батерията. Чрез интелигентно разпознаване на различни температурни и зареждащи ситуации, чипсетът оптимизира процеса на зареждане, за да постигне по-пълно зареждане на батерията, като същевременно подобрява ефективността на разреждането, за да смекчи проблема със стареенето на батерията. Чипсетът динамично настройва своя алгоритъм за изчисление въз основа на различни натоварвания, като напрежение и ток, което означава по-точно изчисляване на капацитета на батерията. В сравнение със съществуващото решение без самостоятелен чипсет за управление на захранването на текущия пазар, Power Enhanced Chip HONOR E1 допълнително оптимизира ефективността на разреждане, което позволява допълнителни 3% точност на управлението на захранването. Тази прецизност се простира и до случаите на недостатъчна батерия, където мониторингът на тока става по-прецизен и разреждането е по-ефективно. Освен това, чипсетът адаптира скоростта на разреждане според различни сценарии, като ефективно удължава времето за разреждане на батерията.

В допълнение, чипсетът интегрира персонализиран алгоритъм за ниски температури, оптимизиращ работата на батерията в екстремни условия. За да преодолее предизвикателствата, свързани със съвместимостта, HONOR разработи алгоритъм за батерията, специално пригоден за тази технология, което значително подобрява точността на изчисленията на капацитета на батерията, осигурява прецизно управление на захранването и максимизира общата ефективност.

Благодарение на Power Enhanced Chip HONOR E1, серията HONOR Magic6 демонстрира изключителна производителност в предизвикателни условия. С пълно зареждане на батерията при -20°C, устройството превъзхожда устройствата на водещи производители при дълги часове сърфиране в социалните медии. Дори когато нивото на батерията падне до 10% при -20°C, серията HONOR Magic6 надминава производителността на други конкурентни устройства в дейности като фотография, видеозаснемане и продължителност на разговора, и позволява до 11 минути видеозаснемане при -20°С.

Гаранция за безопасност и издръжливост със строги тестови сценарии

За да гарантира безопасността и дълготрайността на батерията, HONOR проведе серия от изчерпателни тестове на множество нива, оценяващи устойчивостта и издръжливостта на силициево-въглеродната батерия от второ поколение. Например, направените екологични тестове оценяват способността на батерията да издържа на внезапни температурни промени, условия на ниско налягане и излагане на екстремни високи и ниски температури. За да демонстрира ангажираността си да предложи наистина безопасна батерия, HONOR направи и тестове за надеждност, които подлагат батерията на условия като екструзия, изпускане, вибрации и удари с високо ускорение и проверяват отличната й здравина. HONOR извърши и електрически тестове, за да оцени електрическата производителност на батерията при различни предизвикателни ситуации като презареждане, късо съединение при висока температура и принудително разреждане.

Освен тези стандартни тестове, HONOR направи и допълнителни обширни тестове на батерията, които симулират издръжливостта и производителността на батерията след две години ежедневна употреба, с цел да възпроизведе реални сценарии на използване и да оцени безопасността и надеждността на батерията за продължителен период от време. Дори след продължителна употреба, силициево-въглеродната батерия от второ поколение демонстрира изключителна безопасност и дава спокойствие на потребителите за дългосрочна производителност и надеждност.

Силициево-въглеродната батерия от второ поколение притежава престижни сертификати, включително печат за оценено съответствие на Обединеното кралство (UK Conformity Assessed marking), CE печат, GB стандарти, CNAS сертификация и UN38.3 сертификация, което означава изключителна надеждност и безопасност, отговарящи на строги индустриални стандарти и разпоредби.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required