Какво ново в технологиите за новата 2024 г.?

пръст докосва екран

Изкуственият интелект ще чувства, а социалните мрежи ни превземат?

Технологиите са в основата на икономическия, защо не на битовия живот и през 2024 година? Компаниите ще продължат да ни изненадват с нови открития, решения и възможности. От изкуствения интелект, който ще става все по-умен и персонализиран, до блокчейн, който ще проникне във всички сфери на дейността ни, технологиите ще трансформират начина, по който работим, учим и се забавляваме. Този процес не започва тепърва, а продължава с пълна сила. Кои са изненадващите тенденции, които ще доминират през следващата година, според експертите от “Сирма Груп Холдинг”, една от водещите български компании в областта на софтуерните технологии?

Изкуственият интелект-все по истински


Обичаният от човечеството AI вече е част от нашия ежедневен живот, като ни помага във всички сфери на обществения и културен живот. Той има голям потенциал да трансформира бизнеса и продължава да катери стълбицата. Но докъде ли стигне?

През 2024 година се предполага да видим как машината става все повече човек, като развива способности като емоционална интелигентност, креативност и хумор. Това ще позволи на ИИ да се адаптира по-добре към потребностите и предпочитанията на потребителите, да създава по-богато и персонализирано съдържание и да взаимодейства по-естествено и приятно с хората. „През 2024 година ще видим как изкуственият интелект става не само по-умен, но и по-дружелюбен. Това ще доведе до по-голямо доверие и удовлетворение от страна на потребителите, които ще се чувстват по-близки и по-разбрани от машините. Също така, ще видим как ИИ ще се изявява в нови области, като изкуство, образование и забавление, където ще демонстрира своята креативност и хумор“, казва Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на “Сирма Груп Холдинг”.

Блокчейн ще печели по-голямо доверие

Новата година ни носи и нова представа за блокчейн технологията. Експертите очакват тя да проникне във всички сфери на дейността ни, като променя начина, по който се доверяваме на другите. Ще ни позволи да си сътрудничим по-лесно и безопасно с хора и организации от цял свят, като гарантира, че информацията, сделките и договорите са валидни, достоверни и неизменни. „Блокчейн ще създаде нова ера на доверие, която ще има огромен ефект върху икономиката, политиката и обществото. Блокчейн ще ни даде възможност да сме по-самостоятелни, по-отговорни и по-солидарни, като спомогне за решаването на много социални и екологични проблеми, като бедност, корупция, замърсяване и др.“, коментира Момчил Зарев, CEO на “Сирма Солюшънс АД”.

Мобилните платформи ще превземат (технологичния) свят

И сега социалните мрежи имат значително влияние върху нашият живот и нас самите. Tik Tok е най-потребяваната социална мрежа все още. По последни данни има средно 689 милиона дневни активни потребители, според Website rating. Емоциите и мислите през януари на вече настъпилата година са, че потреблението ще се увеличи още. Мрежите от много време вече са неизменна част от ежедневието ни. Ще видим как мобилните платформи стават все по-мощни и разнообразни, като използват нови технологии, като изкуствен интелект, облак, 5G, интернет на нещата и други. Нови социални мрежи се роят непрестанно като тези за комуникация и инвестиции например. Ще е интересно какво ще видим и докъде може да стигне човешката креативност.Последвайте ни в социалните мрежи👇