Видин е домакин на конференцията Digital4Vidin – Нови дигитални възможности 2023

жена с микрофон

Днес във Видин се провежда конференцията Digital4Vidin – Нови дигитални възможности 2023.

Това е второ издание и цели да информира хората за новите технологии и за възможностите в маркетинга и предприемачествотоq като сме включили лектори с дългогодишен опит в тези сфери, каза за БТА организаторът Анна Цeнова. 

Един от основните фокуси на избраните теми на конференцията е изкуствения интелект (ИИ). През 2023 година това е много важна тема и смятаме, че все повече хора трябва да се ориентират към използването и правилното му прилагане за осъществяване на различни дейности. Ще говорим повече за маркетинг и за възможностите за развитие на бизнес, допълни Ценова. 

Мисията на събитието е да създаде условия за споделяне на експертни знания, да подобри условията за правене на бизнес и да запали искрата у младите хора с амбиции в сектора. Лекторите са специалисти с богат опит, които споделят своята експертиза и представят тенденциите в сферата на дигиталния бранш през следващата година.

Като заключение от първата лекция на тема „Какво трябва да знаем за ИИ и какво предстои в бъдещето?“ лекторът Иван Димитров сподели с аудиторията, че винаги ще е нужен човешки фактор, много трудно може да докараш ИИ да генерира това, което искаш, изискват се умения, за да се ползва ИИ и ако ги няма, то работата е по-бавна, трябва да се ползват правилните инструменти за нужните действия, а комуникационните умения са най-важни.

Digital4Vidin е част от мащабната мрежа от конференции, които тази година се провеждат в 10 града на България. Организатори на събитието са Internet Media Group и Европейската асоциация на дигиталните експерти, a тяхната мисия е да популяризират дигиталните технологии и да подпомогнат развитието на дигиталния бранш в България и Европа. Последвайте ни в социалните мрежи👇