Американска търговска камара в България обяви номинациите за наградите AmChampions

плакат награди

За трети пореден път Американска търговска камара в България (АТК) ще отличи най-активните си членове, които са допринесли в най-голяма степен за успеха на организацията и за подобряване на бизнес климата у нас през 2022 г.

Победителите ще станат известни по време на Благотворителната вечеря по случай Деня на благодарността на 21.11.2023 г., организирана от Камарата.

Дванадесет са компаниите с номинации

Американска търговска камара в България оповестява тазгодишните номинации за Наградите AmChampion. Дванадесет компании-членове в три категории са избрани въз основа на тяхното представяне и принос за успеха на Камарата в съвместните им усилията за подобряване на инвестиционната среда и на бизнес климата в страната. Бордът на директорите на АТК ще отличи и Проект на годината, като тази година за тази награда се «борят» два проекта.

Победителите ще бъдат обявени на 21 ноември 2023 г. по време на Благотворителната вечеря по случай Деня на благодарността на САЩ и Канада. Това е най-значимото събитие с кауза от календара на Камарата, на което присъстват близо 300 души – представители на членовете, служители от Посолство на САЩ и партньори.

„За трета поредна година, Американска търговска камара в България отличава своите най-активни членове. Тези номинации потвърждават факта, че тяхната ангажираност расте и че те приемат приоритетите на Камарата и за свои. Нещо повече, тяхната активност допринася за общите усилия за реално подобрение на инвестиционния климат, върховенството на закона, отбраната и др. сектори. Щастливи сме, че нашата бизнес общност е жизнена и предоставя реални резултати в полза на отделните индустрии и на обществото като цяло.“ – посочва Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

През изминалата година церемонията бе част от програмата на Годишната конференция на Американските търговски камари в Европа

На нея домакин беше АТК България. Между 5 и 8 октомври 2022 г., София посрещна 37 представители от 27 американски камари в Европа и Евразия. На гала-вечерята присъстваха Сюзън Дангър, председател на Американските търговски камари в Европа и гл. изп. директор на AmChamEU, Айша Водник, вицепрезидент Американските търговски камари в Европа и гл. изп. директор на АТК Словения и Оливие Маркет, президент на АТК България.

Тазгодишните категории

Категория „Малки и средни предприятия“

В тази категория членуват 137 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, Американски университет в България, Ейч Ар Кансълтинг Партнърс и Сънфуудс (МакДоналд‘с България).

Категория „Корпоративни членове“

В тази категория членуват 68 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, „Адеко“ България,  Менпауър България и Фондация „Америка за България“.

Категория „Големи корпорации“

В тази категория членуват общо 117 компании. Номинираните: Ай Би Ем България, „Дънди Прешъс Металс“, Ей И Ес България и КонтурГлобал Марица Изток 3.

Проект на годината – номинирани:

Доклад за декарбонизация на електроенергетиката на България.

Заедно за Украйна.

Идеята за наградите датира от 2019 г. и вече е част от ползите за членовете на АТК.

Целите на наградите включват публично признание на най-активните и ангажираните от членовете за предходна година. Също така, бидейки награда на общността – инициативата фокусира вниманието върху онези членове, които са били най-активни в дейностите на Камарата. Наградите, базирани на стабилни критерии и проверени данни, изразяват благодарност към всички членове.

Нещо повече, наградите подчертават множеството възможности, които нашата бизнес-платформа предоставя за дейности към общността ни и към българската икономика. Разбира се, подобен проект увеличава разпознаваемостта на Американската търговска камара в България и удовлетвореността на членовете.

Малко повече за Американска търговска камара в България 

Американската търговска камара в България (AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата икономика в България вече над 28 години. Тя обединява над 330 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация.

Камарата членува в обединението на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата „Три морета“ от 2019 г. Камарата има офиси в София, България и Вашингтон, САЩ.Последвайте ни в социалните мрежи👇