5 най-добри инвестиционни приложения за октомври 2023 г.

лаптоп с диаграми

За тези, които тепърва започват да инвестират, изборът на правилното инвестиционно приложение е на второ място след избора на инвестиции за вашето портфолио. 

След анализ на стотици точки от данни и провеждане на строги изпитания на приложения, Forbes Advisor определя най-добрите инвестиционни приложения за широк кръг инвеститори.

Методика

За да определи най-добрите инвестиционни приложения, Forbes Advisor проследява повече от 20 водещи платформи, оценявайки стотици точки с данни, обхващащи пет основни категории: използваемост, такси, инвестиционен профил, способност за търговия и образователни материали. Forbes Advisor претегли всяка от тези категории в съответствие с важността им за различните видове инвеститори, за да изчисли най-доброто приложение за всеки конкретен тип инвеститор.

Какво е инвестиционно приложение?

Инвестиционното приложение е услуга за мобилни устройства, която позволява на потребителите да инвестират и управляват парите си на различни финансови пазари, включително акции, облигации, взаимни фондове и криптовалути. Тези приложения предлагат на потребителите лесен и удобен начин да управляват своите инвестиции, да проследяват ефективността на портфолиото си и да вземат информирани инвестиционни решения.

Инвестиционните приложения обикновено предлагат набор от функции, включително борсови котировки в реално време, новини и анализи, инструменти за инвестиционни проучвания, адаптивни портфейли и възможности за търговия. Някои приложения също предлагат функции за автоматизирано инвестиране, като услуги за робо-съветници, които използват алгоритми за създаване и управление на инвестиционни портфейли въз основа на толерантността към риска и инвестиционните цели на потребителя.

Инвестиционните приложения могат да бъдат полезен инструмент както за опитни, така и за начинаещи инвеститори, като предлагат лесен достъп до финансовите пазари и набор от инвестиционни опции. Потребителите обаче трябва да са наясно с потенциалните рискове и такси, свързани с инвестирането чрез тези приложения, и трябва внимателно да оценят функциите, таксите и мерките за сигурност на приложението, преди да инвестират.

Какво трябва да търсите, когато избирате инвестиционно приложение?

Ако търсите най-доброто инвестиционно приложение, може да сте нов в света на инвестирането. Това означава, че ще искате лесна за използване платформа с щедри образователни ресурси.

Но тъй като инвестирането е свързано с дълга игра – бихте могли да инвестирате за 40 или повече години, ако спестявате за пенсиониране – вие също искате приложение, с което можете да растете. Ето защо дори като начинаещ в идеалния случай трябва да потърсите платформа, която предлага надеждни инструменти за проучване, широка гама от типове акаунти и ниски такси, така че да не се чувствате като че трябва да сменяте доставчика, когато станете по-напреднал потребител .

 Spire

Това приложение има най-висок резултат при проучването, платформата на Fidelity. Създаден за неопитни търговци, Spire съчетава графики за спестявания и подтиквания с възможност за покупка и продажба на акции.

Spire няма минимални акаунти или инвестиции и разполага с частично   инвестиране в акции, което ви позволява да закупите по-малко от една акция от определена ценна книга. Няма такси за сметка и вашите поръчки не се продават на магазини за високочестотна търговия. Някои смятат, че тази практика, наречена поток от поръчки за продажба, води до по-лоши цени на клиентите, когато купуват или продават инвестиции.

Освен това не е нужно да се ангажирате с краткосрочни покупки и продажби; Spire предлага набор от типове сметки извън обичайните облагаеми инвестиционни сметки, каквито намирате в Robinhood. Неговите пенсионни и 529 акаунта   ви позволяват да инвестирате за вашето бъдеще и бъдещето на вашите деца.

От гледна точка на използваемостта, Spire е първокласен. Не само е лесен за навигация, но също така е пълен с полезни дефиниции за инвестиране и образователни материали, които ще помогнат на новоизлюпените Уорън Бъфетс да намерят своя път. Друго предимство е способността да се координирате с Fidelity Go, услугата за робо-съветници на базираната в Бостън инвестиционна фирма , която е трета в нашата класация на най-добрите робо-съветници. 

Betterment

Много от водещите онлайн брокери предлагат услуги за робо-съветници. Тези автоматизирани платформи за управление на портфолио се развиха много през последното десетилетие, но ако търсите специално инвестиционно приложение за робо-съветници, което ще управлява евтино диверсифицирано портфолио от ETF, може да бъдете най-добре обслужени от Betterment. Това е един от оригиналните робо и е избран номер едно в класацията на Forbes Advisor за най-добрите налични робо съветници.

Betterment няма минимален акаунт (минимум $10 за започване на инвестиране), което улеснява започването и предлага силна платформа, която ще ви помогне да автоматизирате инвестициите си по начин, който най-добре отговаря на вашите дългосрочни цели и толерантност към риска. Ценовата структура обаче може да е непозната за тези, които са нови в света на инвестирането.

За основната си услуга той таксува 0,25% от всички пари, които инвестирате с него всяка година. Това възлиза на $25 на $10 000, които инвестирате.

Това е важно, защото други водещи робо, като Acorns   и Ellevest , таксуват абонаментни такси от поне $1 на месец (или $12 на година). Тези фиксирани ставки на практика наказват малки салда: трябва да сте инвестирали почти $5000, преди таксите в Betterment да надвишат тези на най-голите планове на тези други услуги. Тази минимална граница се повишава драстично, когато включите пенсионните сметки в уравнението.

Binance.US

Крипто ентусиастите ще забележат, че никой от предишните ни избори не позволява търговия с цифрови валути . Тези, които искат излагане на това, което някои наричат ​​„ дигитално злато “, трябва вместо това да обмислят приложението на най-добрия избор на Forbes Advisor за най-добра борса за криптовалута , Binance.US.

Някои удобни за начинаещи инвестиционни приложения, като Robinhood или Webull , ви позволяват лесно да купувате крипто заедно с други по-масови инвестиции, като акции и ETF. Но това, че можете, не означава, че трябва.

Платформи като Robinhood и Webull предлагат сравнително ограничен набор от криптовалути и, може би по-важното, не ви позволяват да преместите вашите криптовалути извън техните приложения. Някои крипто инвеститори обичат да прехвърлят своите монети от приложенията, където ги купуват, в така наречените „студени“ крипто портфейли   , изключени от интернет, за да защитят инвестициите си от хакери. Нещо повече, „безплатните“ сделки на тези платформи не са наистина безплатни и вместо това имат такси, включени в цените, на които купувате и продавате вашите криптовалути.

Binance.US предоставя достъп до още безброй криптовалути, от опори като Bitcoin   и Ethereum   до десетки по-малко известни алткойни. И начинаещите, и напредналите трейдъри се възползват от ниските за индустрията такси на Binance.US и моменталната покупка или от по-напреднали платформи за търговия.

E*TRADE

Въпреки че Fidelity Spire се откроява като солиден избор за тези с всички нива на опит и инвестиционни интереси, начинаещите, особено заинтересовани от търговия, трябва да търсят E*TRADE. Първоначалният онлайн брокер може да се похвали със среден рейтинг на Apple App Store от 4,6 (със 139 000 рецензии) и зае първото място в категорията за използваемост на нашата класация на най-добрите онлайн брокери за начинаещи , в не малка степен заради инвестиционното си приложение.

E*Trade няма търговски минимуми или такси. Има и изобилие от инвестиционна информация, налична за потребителите, от основни дефиниции на общи термини като диверсификация   до възможността за предаване на живо на Bloomberg TV. Освен това ще можете да се регистрирате за широка гама от типове сметки, включително IRA и попечителски сметки за деца, в допълнение към по-типичните облагаеми сметки.

За разлика от Fidelity Spire обаче, не можете да отворите 529, за да спестите за обучение на деца в колеж. Освен това липсата на частична търговия може да затрудни тези с по-малко налични пари да закупят желаната от тях ценна книга, особено когато някои отделни акции като Tesla (TSLA)   или Apple (AAPL)   имат акции, които струват поне $100.

Можете също да получите достъп до услуга, подобна на робо, чрез предварително изградените портфейли на E*Trade, въпреки че ще ви трябват $500, за да започнете с взаимни фондове, и $2500, за да отворите сметка с борсово търгувани фондове (ETF ) .

Подобно на Fidelity Spire, не можете да търгувате със стоки или криптовалута, въпреки че начинаещите може да се възползват от това ограничение предвид променливостта на тези активи.

TD Ameritrade’s thinkorswim

По-напредналите търговци може да помислят за приложението на TD Ameritrade. Чрез нормалното приложение на TD Ameritrade ще имате достъп до основите (напр. търговия с акции, опции и фючърси), както и до разширени функции за графики, маржин търговия и възможността да купувате и продавате ценни книжа на извънборсовия пазар ( OTC) пазар. Търговците могат лесно да наблюдават извънредни пазарни новини в приложението и да се възползват от множество образователни ресурси.

Освен това, като клиент на TD Ameritrade, получавате достъп до thinkorswim, нашият най-добър избор за най-добро мобилно приложение за онлайн брокер . Чрез мобилното приложение thinkorswim можете да се включите в почти всички търговски възможности на нормалното приложение TD Ameritrade плюс по-сложни инвестиции като форекс .

Нещо повече, можете да получите достъп до настройките, които активирате в мощната десктоп платформа на thinkorswim в приложението, което означава, че вашите чертежи на диаграми и пазарни сканирания са винаги с вас. thinkorswim също предлага стаи за чат и търговия на хартиен носител, за да обсъдите и изпробвате своите идеи за търговия.

Тези, които търсят опция за криптовалута обаче, ще бъдат разочаровани и нямате възможност да купувате частични акции, въпреки че това вероятно е по-малко важно за напреднали търговци с по-големи капиталови резерви на тяхно разположение.Последвайте ни в Twitter👇