Kaufland България подкрепя международната програма „Get Connected”

Трима младежи се поздравяват за завършената програма за обмен

Kaufland България ще бъде част от тазгодишното издание на интернационалната платформа за обмен на ученици „Get Connected”. 

Програмата дава възможност на деца на служители от пет европейски държави от Schwarz групата да прекарат част от лятната си ваканция в семействата на колеги в Германия. Всяко семейство, чието дете участва в програмата „Get Connected“, на свой ред приема в дома си германско дете от семейството домакин. 

Инициативата е насочена към ученици на възраст между 14 и 17 години и е с обща продължителност от 3 седмици – от 27 юли до 14 август 2023 г. България е сред страните, които ще вземат участие в програмата, заедно с Хърватия, Полша, Португалия, Испания и Германия. 

Проектът се осъществява в партньорство между Schwarz Group и една от най-утвърдените международни организации за обмен „AFS’’.

Официалният старт на програмата бе даден в края на миналата седмица със заминаването на предварително избраните от международно жури участници за Хайлборн, Германия. 

В продължение на 10 дни Кристина Бориславова, Моника Георгиева и Петя Живкова ще имат възможност да се запознаят отблизо с културата, езика, традициите и живота на своите немски връстници. По време на престоя си те ще вземат участие и в специални образователни междукултурни лагери, посветени на актуални теми като устойчивост и социални мрежи.

За да улесни въвеждащия процес и да благоприятства комуникацията между българските участници, по-рано този месец Kaufland България организира среща за представяне. На нея учениците се запознаха и споделиха нетърпението си относно предстоящото пътуване.

Кристина, Моника и Петя са възпитаници на Частната гимназия „Проф. Иван Апостолов“, гр. София, Националната търговско-банкова гимназия, гр. София и на Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив и имат разнообразни интереси. Това, което ги обединява, както и техните родители, е любознателността, желанието за постоянно професионално и личностно развитие, а също и стремежът към откриване на нови хоризонти.

Разходите по престоя и пътуването на младежите се покриват от Kaufland България. 

Осигуряването на финансовата обезпеченост на пътуването е естествено продължение на активните действия на компанията в посока грижа за служителите и техните семейства, както и развитието на младите хора в страната. То е само част от многопластовата стратегия на водещия работодател, в рамките на която неговият екип има възможността да се възползва от множество предимства като богат социален пакет, наброяващ над 17 придобивки и включващ постоянни възможности за развитие, разнообразни обучения, участие в обществено значими събития и различни по вид инициативи и други.

В продължение на години компанията работи усилено за осигуряването на достатъчно образователни перспективи пред младите хора в страната и се грижи за тяхното кариерно развитие. Като един от най-големите работодатели в страната, Kaufland България осъзнава ролята, която има в изграждането и подкрепата на бъдещите специалисти. Веригата инициира редица собствени кариерни и повишаващи квалификацията програми. Освен това е активен партньор в много на брой инициативи, програми и събития. 

Ритейлърът приема за своя мисия създаването на стабилна, дълготрайна и ползотворна връзка между образованието и бизнеса, която да остави значима следа на пазара на труда.


За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 35 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, Career Show Index 2023, True Leaders ICAP и други.

За AFS

AFS Intercultural Programs е международна доброволческа организация с нестопанска цел, която предоставя възможности за междукултурен обмен, чиято цел е да помогне на младите хора да развият знанията, уменията и разбирането, необходими за създаването на по-справедлив и мирен свят. Организацията работи на доброволни начала повече от 70 години с партньори в над 50 държави.