DEXCOM представя последната си иновация в управлението на диабет DEXCOM ONE+

жена с телефон

Dexcom, глобален лидер в непрекъснатото проследяване на глюкозата в реално време (CGM) за хора с диабет, обяви пускането на най-новата си CGM система Dexcom ONE+ в България

България е следваща страна след успешното въвеждане  на продукта в редица европейски страни, включително Испания, Белгия, Холандия и Полша.

Dexcom ONE+ е разработен с цел да предостави на повече хора достъп до точна, лесна за употреба в реално време, технология за мониторинг на глюкозата. Системата използва най-добрият в класа си и най-прецизен сензорен дизайн на Dexcom и интегрира обратна връзка от потребители и здравни специалисти, за да гарантира безпроблемно и ефективно управление на диабета. Множество проучвания6-7, 13-18 показват, че използването на CGM сензори Dexcom в реално време може да спомогне за икономия на разходи на здравните служби, които лекуват хора с диабет тип 1 или тип 2.

Една от ключовите характеристики на Dexcom ONE+ е лесната му употреба^,1. Новото устройство е с 60% по-малко** и загрява само за 30-минути, като това прави Dexcom ONE+ интелигетна и лесна за използване система от съвсем ново ниво. Позволява на потребителите да добавят бележки в определени моменти с информация за храненето, приема на инсулин или физическата активност, с което се изгражда по-ясна представа за това как ежедневното поведение влияе върху нивата на глюкозата.

За хората с диабет убождането на пръстите и редовно инжектиране на инсулин, може да бъде голяма тежест. Dexcom ONE+ е разработен, за да облекчи ежедневието им, той е достъпен, и проектиран да бъде лесен за работа, дори и за тези, които нямат опит в използването на CGM система. Като всички Dexcom CGM продукти, Dexcom ONE+ дава ясна картина за нивата на глюкозата в реално време, без болезнени убождания на пръстите*, като по този начин улеснява хората да постигат трайни резултати†, 2-4. Важното за близките до хората с диабет е, че Dexcom ONE+ позволява на потребителите да споделят своите глюкозни стойности с до десет души, осигурявайки повече спокойствие за всичк膆8-9.

Отличителни черти на системата

CGM системите на Dexcom предлагат най-голяма дискретност, три варианта за място на поставяне‡ 10-11 и са единствените CGM системи с опция за „отлагане на първо високо ниво“ 10 – персонализирана функция, която позволява на потребителя да зададе време, преди което неговият сензор няма да предупреждава за „високо“ отчетено ниво на глюкозата и така прави възможно да се избегне умората от тревожността. Освен, че е проектиран да се вписва безпроблемно в живота на потребителя, Dexcom ONE+ има най-високата водоустойчивост в сравнение с други марки CGM¶¶, което позволява на потребителите уверено да продължат да използват устройството си, докато се къпят или тренират. „Чрез нашите непрекъснати иновации и разработване на продукти предоставяме най-добрата и прецизна версия на нашата технология на още повече хора и продължаваме да демонстрираме своя ангажимент за значително разширяване на достъпа до CGM на хора с всички видове диабет“, посочи Алекс Муса, старши вицепрезидент и генерален мениджър за Dexcom за регионите EMEA и Латинска Америка. „Ние също така работим активно в интерес на по-здраво общество и да намалим тежестта на грижите, които полагат доставчиците на здравни услуги в цял свят. Този ангажимент е подкрепен от множество проучвания, демонстриращи ползите от спестяване на разходи при използването на CGM, които съдържат конкретни доказателства за положителното му въздействие върху системите за здравеопазване.“

телефони мокъп приложение
Снимка: DEXCOM

Доказано е, че използването на CGM на Dexcom е по-ефективно за намаляване на HbA1c от традиционните монитори за кръвна захар (убождане на пръст) 2-4,12. Благодарение на тези последователни и доказани подобрения в здравните резултати използването на Dexcom CGM се очаква да бъде значително по-рентабилно спрямо мониторирането на кръвната захар чрез убождане на пръста. Следователно за доставчиците и системите на здравни услуги използването на Dexcom ONE+ има потенциал да намали разходите за лечение на пациенти с диабет тип 1 или 2 6-7, 13-18.

„В моите разговори с Dexcom изразих позицията си колко е важно CGM да бъде лесен за използване от хора с диабет и тези, които се грижат за тях“, посочва д-р Лизбет ван Хуфел от болница OLV Aalst в Белгия „Dexcom ONE+ вече е сензор с всичко на едно място, много лесен за прилагане и използване. Това прави технологията за управление на диабет по-достъпна, тъй като се снижава бариерата за приложение.“


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required