Freedom24, платформа за инвестиране, открива бюро в България

Мъже пред екран

Базираният в ЕС финансов брокер Freedom 24 предлага достъп до над 1 милион финансови инструмента от най-големите стокови борси в света

Freedom Holding Corp, листната на борсата NASDAQ международна инвестиционна група, стартира своята глобална платформа за търговия с финансови активи Freedom24 в България. Групата е основана през 2008 г. и към момента има пазарна капитализация в размер на 4,8 милиарда щатски долара.

Freedom24 успешно обслужва над 250 000 клиенти в Европа и с навлизането си на местния пазар предлага на българските инвеститори достъп до несравними възможности за инвестиции на глобалните стокови борси.

„Freedom24 вече се приема много добре на българския пазар. Последните десетилетия донесоха немалко турбулентност в банковия и финансов сектор в страната и това накара хората да търсят алтернативи за вложенията и спестяванията си. Една такава алтернатива е инвестирането в глобални компании, листнати на международните стокови борси. За да улесним максимално нашите клиенти в успешното им инвестиране, ние им предлагаме директен достъп до борсите, професионални анализи на ценните книжа, лесно за използване приложение за търговия и своевременна поддръжка на български език”, каза Александър Буюкли, Ръководител на представителството в България.

Снимка: Александър Буюкли, източник: Welldone

Инвестиции в американски, европейски и азиатски пазари на акции

Freedom24 предлага на българските ритейл инвеститори достъп до над 1000000 инструмента за търговия, включително акции, ETF, фючърси, бондове и опции на 15 основни американски, европейски и азиатски борси (NASDAQ, NYSE, CME, HKEX, Euronext, LSE, Deutsche Börse и др.). В допълнение, клиентите могат да достъпят структурирани продукти, проектирани от професионални финансови инженери. Платформата има едни от най-ниските търговски такси в Европа: започващи от €0,02 на акция/ETF плюс €2 за поръчка и $0,65 за договор за US опции за акции. Потребителите могат да се възползват и от няколко допълнителни предимства. Това включва безплатни седмични идеи за инвестиции от наградени от Bloomberg анализатори със средна възвращаемост от 16%, които им помагат да капитализират различни възможности за инвестиции. Не на последно място локалният офис предлага поддръжка на български и опция за работа с персонален мениджър.

Регулаторни съответствия и инвестиционни гаранции

Freedom24 отговаря на строгите регулационни стандарти. Брокерът подлежи на регулация от Комисията за ценни книжа и обмен на Кипър (CySEC) с оторизация да оперира във всички страни от ЕС и напълно отговаря на регулаторната рамка MiFID II, която гарантира най-високо ниво на защита на инвеститорите. Клиентските активи са застраховани в ICF (Investors’ Compensation Fund) за сума до 20000 евро. Брокерът е член на Euroclear Bank’s Admissions Committee и AFME (Асоциацията за финансови пазари в Европа) и преминава регулярни одити и финансов и правен анализ от Deloitte, една от четирите големи счетоводни фирми. Международната рейтингова агенция S&P присъди на фирмата дългосрочен кредитен рейтинг B/B със стабилна перспектива.  

Планове за дневна доходност и дългосрочни спестявания

 

Freedom24 предлага на клиентите възможност да печелят от лихва, получена от неинвестираните парични средства, с което да си гарантират, че парите продължават да работят дори по време на паузи в активното инвестиране. Брокерът предлага два типа спестовни планове безплатно: Daily Savings Plan (D-Account) – дневен спестовен план и Long-Term Savings Plan – дългосрочен спестовен план.

D-Account се открива автоматично със създаването на профил във Freedom24 и предлага дневно олихвяване от 3,89% на година в евро и 5,31% на година в американски долари. Средствата в D-account са налични по всяко време без ограничения и без максимален лимит на депозираните суми. Дългосрочният план за спестяване предлага по-висока лихва за фиксирани депозити с падеж 3, 6 или 12 месеца, които генерират до 8,76% годишно в американски долари и до 6,42% годишно в евро. 

Откриването на Freedom24 търговска сметка е безплатно и се извършва изцяло онлайн. Необходимо е потребителите единствено да осигурят снимки на два документа (за самоличност и доказателство за адрес по регистрация като например битова сметка) и да изпратят селфи за завършване на процедурата. Интуитивният, приятелски интерфейс на платформата позволява преглед на борсовите котировки в реално време, издаване на поръчки за покупка и продажба на ценни книжа и проследяване на статуса на портфолиото. Freedom24 е налична за десктоп и мобилни устройства и като мултиплатформено приложение (за iOS, Android и HarmonyOS).


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required