TP-Link постига стабилен растеж във всички сектори през 2023 г. и планира да разшири портфолиото си през 2024 г.

тп линк жена

TP-Link®, световният лидер в предоставянето на мрежово оборудване за домашни и бизнес потребители, продължи растежа си на българския пазар през 2023 г., а през 2024 г. компанията е уверена, че ще продължи да се развива с подобни темпове.

2023 г. беше година, в която TP-Link засили стратегическата си позиция на българския пазар, както по отношение на предлагането на продукти и услуги, предназначени за бизнес средата от гледна точка на оборудването за крайни потребители, така и в сегмента на телекомуникационното оборудване за мрежова инфраструктура.

„За нас 2023 г. беше година на непрекъсната еволюция, растеж и диверсификация на предложенията на TP-Link на всички нива и във всички бизнес сектори. Продължихме да подкрепяме нашите надеждни партньори, успяхме да изградим други здрави сътрудничества и най-вече се адаптирахме към местната среда със сложни, постоянно променящи се изисквания, като същевременно запазихме най-високите стандарти за качество и производителност“, каза Анна Чакърова, бизнес мениджър на TP-Link България.

„В свят, в който технологиите се развиват изключително бързо, едно от най-големите предизвикателства е да успеем да ги превърнем от мечта в полезен инструмент за потребителите и бизнеса – да осигурим устройство или решение, което е удобно, достъпно, лесно за внедряване и използване. Смятаме, че сме успели да направим това и искаме да продължим в тази посока и през 2024 г.“ – добави тя.

Ръст на приходите в потребителския сектор през 2023 г.

2023 г. донесе на TP-Link отлични резултати в областта на потребителския сектор, с двуцифрен ръст в приходите. Това постижение е естествен резултат от стратегията, която е движена от желанието на компанията да предлага на пазара все по-усъвършенствани мрежови решения и устройства, които осигуряват несравнимо изживяване – чрез скорост, стабилност и надеждност. И всичко това по начин, който е адаптиран към местния пазар и все по-сложните изисквания на българските домакинства.

Съществен момент е разбирането на световните тенденции и как те се отразяват на поведението на българските потребители. Днес фокусът на клиентите не е просто върху наличието на мрежова връзка в дома, а и върху осигуряването на безпроблемна работа с все по-голям брой терминали и удобни за ползване устройства, като голямо внимание се отделя на създаването на по-безопасна среда за днешните деца и тийнейджъри. Още повече, че те са много запалени и по сферата на компютърните игри, където компанията ще запази ангажимента си към любителите, които разчитат на продуктите на TP-Link за безпроблемно изживяване. Друга важна тема през годината ще бъде технологията Wi-Fi 7, тъй като TP-Link следва най-новите и модерни технологии на пазара, разполагайки със специална продуктова гама, която ще отговори на нуждите на всички потребители в България. Това са част от направленията, които ще бъдат представени през 2024 г., с фокус върху качеството, производителността и безопасността във всички области.

рутери
Снимка: TP Link

TP-Link Tapo се превръща в изключително важна марка на българския пазар

Нуждите на потребителите непрекъснато се променят и увеличават, а те вървят ръка за ръка с необходимостта от разрастване на портфолиото от решения. Това е и целта, върху която представителите на TP-Link бяха особено фокусирани през 2023 г. и искат да продължат да следват и през 2024 г. Понастоящем Smart Home серията на TP-Link, Tapo, се е превърнала в една от най-важните марки Smart Home, продавана от най-големите представители на българската индустрия за търговия на дребно в областта на интелигентния дом. Най-успешните устройства в това направление са IP камерите, като през миналата година компанията пусна на пазара пълна гама камери Tapo, които отговарят на различни нужди и бюджети.

Развитието на B2B сектора се превърна във фокус за компанията

2023 г. беше годината, в която TP-Link България последователно инвестира в B2B сектора, предоставяйки специализирани решения за бизнес Wi-Fi мрежи. TP-Link Omada е професионално мрежово решение, което осигурява висока производителност, като остава в съответствие с ангажимента на TP-Link да предоставя надеждни, интуитивни и лесни за управление устройства и решения, като същевременно предлага широк набор от функции, предназначени да отговорят на нуждите на малките и средните предприятия.

През 2023 г. компанията се фокусира върху засилване на стратегическите партньорства със специализирани системни интегратори, като предлага програми за обучение и сертифициране, съобразени с техните нужди, поддръжка и технически консултации, включително на етапа преди продажбата.

Гамата от решения за бизнес наблюдение на TP-Link беше обединена под шапката на TP-Link VIGI, а през 2024 г. компанията ще се фокусира върху създаването на стратегически партньорства със специализирани дистрибутори в този сектор, за да направи VIGI лесно достъпен в цялата страна.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required