Нови възможности за наемане на чуждестранни работници за София

работна среща

БТПП организира среща за представяне на процеса по подбор и споделяне на добри практики

На 11 юни 2024 г. от 10:30 до 12:30 ч. в сградата на БТПП на ул. Искър, ет. 1, зала А в София, ще се проведе специална среща за заинтересовани компании от София и региона. Целта на събитието е да се представи процесът по подбор и наемане на работници от чужбина, както и да се сподели опитът от вече изпълнени проекти.

Програма на събитието:

  • 10:15 – 10:30 ч. – Регистрация
  • 10:30 – 11:30 ч. – Представяне на процеса и споделяне на добри съвети и практики
  • 11:30 – 12:30 ч. – Въпроси и отговори

Над 70% от работодателите изпитват трудност при намирането на кадри. В някои фирми производствената линия е застрашена, тъй като няма достатъчно работници, дори при по-високо възнаграждение. Някои компании губят проекти и обмислят затваряне на части от бизнеса поради липса на персонал.

Human Power BG, компания, която работи в тази област от 2021 г., организира посещение на чуждестранен партньор, осигуряващ работници от Непал, Индия и Бангладеш в България. Партньорът ще участва в срещата и ще предостави ценна информация за процеса на наемане.

Полезни браншове:

Human Power BG може да бъде полезна за следните браншове: производство, логистика, транспорт, туризъм и земеделие. Повече информация за дейността на компанията можете да намерите тук.

Чуждестранните работници, осигурявани от Human Power BG, са мирни и спокойни, лоялни, изпълнителни и много работливи. Те се адаптират бързо към новата среда и навлизат в работата. Заплащането, което търсят, е около 500-700 евро чиста заплата, в зависимост от позицията. Работниците говорят английски, а от април тази година селектираните за проектите на Human Power BG работници се обучават на базов български език, за да улеснят комуникацията с работодателите още от пристигането си.

Участието в срещата е безплатно, а работният език е български. Запишете се до 10.06.2024г на имейл: interdpt@bcci.bg, или тел.: 02 8117 489!


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required