Българската банка за развитие инвестира 400,000 евро в производство на екипировка за парапланеризъм

парапланер

Fly The Earth получава финансова подкрепа за разширяване на европейските и глобалните пазари

Фонд за капиталови инвестиции (CIFund), инвестиционното подразделение за растеж на държавната Българска банка за развитие (ББР), обяви в четвъртък, че инвестира 400,000 евро в българския производител на екипировка за парапланеризъм Fly The Earth, съобщава SeeNews. Това е нова стъпка на България, която показва амбициите й в сферата на туризма.

Финансовата инжекция ще ускори растежа и технологичното развитие на Fly The Earth, като същевременно подкрепя разширяването на компанията на европейските и световните пазари за аксесоари за парапланеризъм, съобщи CIFund в прессъобщение.

Fly The Earth, основана през 2018 г. от парапланериста Веселин Овчаров и специалиста по софтуер Христо Пеев, произвежда летателна екипировка за професионални атлети, ентусиасти и любители на въздушните спортове.

Тази сделка бележи деветата инвестиция на CIFund, който през миналия септември вложи 1,2 милиона евро в българския разработчик на софтуер за туризъм и развлечения Upass, за да подкрепи разширяването му в Централна и Източна Европа.

Българската банка за развитие АД е сред най-големите банки в Югоизточна Европа. Можете да изтеглите нашата класация SEE Top 100 тук или да се абонирате за нашия безплатен бюлетин Top 100 тук.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required