Европейците имат средно по 268 „неуспешни снимки“ на телефоните си

жена с телефон

Ново изследване на HONOR разкрива, че три четвърти от хората в Европа правят по няколко снимки преди да са удовлетворени от перфектния портретен фотос

Стремежът към перфектната портретна снимка означава, че мобилните телефони в Европа са претъпкани с неизползвани и ненужни изображения. 75% от европейците редовно правят няколко снимки преди да се спрат на желаното изображение на любим човек. Това означава, че европейците имат средно 268 неуспешни снимки, които заемат ценно място в телефоните им. А 12% имат фрапиращите 400+ несполучливи фотоси!

Изследването е проведено за HONOR, водещият световен доставчик на интелигентни устройства, във връзка с излизането на пазара на най-новата им продуктова серия следващия месец, която има за цел да зададе напълно нов стандарт в портретната смартфон фотография.

Жените имат над 100 повече неуспешни снимки на телефона си в сравнение с мъжете – средно 330 неизползваеми изображения срещу 224. Възрастта също играе роля: поколението Z има най-много заснети, но неудачни снимки на смартфоните си – цели 360, докато 35-45-годишните складират по-скромните 200 неизползвани снимки.

Болезнените истини на съвременната фотография

Резултатите от проучването на HONOR разкриват, че почти една трета от европейците на възраст между 18-45 години се смущават, когато на някой му отнеме прекалено дълго, за да им направи добра снимка, а всеки пети (20%) е разочарован, ако фотографските умения на техен приятел или роднина не са на ниво.

Фотографските умения са нещо, което хората търсят в потенциалния си партньор. Почти една трета (30%) заявяват, че се чувстват по-специални, ако някой иска да ги снима, а 13% признават, че е по-вероятно да излязат на среща с някого, ако той е добър в правенето на снимки.

Има и малцина, за които липсата на умения в правенето на снимки може да доведе до проблеми в отношенията и дори прекъсването им. Цели 6% са спрели да говорят с някого заради лоша снимка, докато 5% са прекратили отношенията си с някого, защото не са харесали снимката, която им е направена. 14% са имали спор с някого заради тяхна снимка, която не им харесва.

Перфектният портрет

Близо половината от запитаните (46%) изпитват огромен натиск да направят добра снимка, когато бъдат помолени да направят това, а повече от една трета (36%) от хората признават, че не знаят как да направят сполучлива портретна снимка.

Въпреки натиска от очакванията да представят съвършенството на обекта в снимки, 59% казват, че правенето на успешни портретни снимки ги кара да се чувстват добре. Една трета (34%) от респондентите заявяват, че добрата портретна снимка може да разкрие повече от същността на някого, а 49% харесват, когато портретът съумява да улови личностното излъчване на снимания.  

Калин Клеж, маркетинг директор на HONOR за Румъния, България, Северна Македония и Република Молдова, каза: „Улавянето на същността на човека чрез портретна фотография е форма на изкуство и резултатите от нашите изследвания подчертават нарастващото желание за това в ежедневието ни. В HONOR разбираме страстта и емоцията, които се влагат в създаването на зашеметяващи портрети, поради което сме развълнувани от предстоящото пускане на пазара на авангардната серия H200. С нейната усъвършенствана AI технология всеки може да постигне невероятни резултати и да превърне ежедневните моменти в спиращи дъха произведения на изкуството. Кажете сбогом на аматьорските снимки. Дойде времето да се запознаете с неповторимата портретна фотография благодарение на HONOR.“

Напредъкът във фотографските способности на смартфоните предлага интелигентни решения за заснемането на портрет, който наистина представя обекта. На 12 юни мобилната портретна фотография ще се издигне до нови висоти с официалното пускане на серията H200. Задава се напълно нов стандарт и изживяване в заснемането на портрети със смартфон!


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required