Правителството и община София дават старт на проекта „Зелен ринг“

велисопед

За устойчиво градско развитие на София

В един смел ход към по-зелено бъдеще, служебното правителство на България обяви промяна в статута на имоти от публична в частна държавна собственост, предоставяйки ги на Столичната община. Това решение отваря пътя за реализацията на амбициозния проект „Зелен ринг София“, който цели да трансформира столицата в модел за устойчиво градско развитие, пише БТА.

30-километров линеен парк

Проектът „Зелен ринг“ представлява концепция за създаване на 30-километров линеен парк, който ще превърне неизползвани градски терени в живописни зони за отдих и спорт. Със своите планирани детски градини и улеснен достъп до публични сгради, училища и спортни обекти, „Зелен ринг“ обещава да свърже над 30 квартала в София, подобрявайки мобилността и качеството на живот на гражданите.

Бившият кмет на София, Йорданка Фандъкова, изрази своята благодарност към архитектите Християна Василева, София Стоянова и Светослав Александров, както и към техния екип от организацията „Зелена линия София“ за тяхната инициатива и усилия в реализацията на проекта. Според Фандъкова, „Зелен ринг“ не само ще обогати градската среда, но и ще стимулира местния бизнес, като насочи инвестиции към перспективни терени, които до момента са били пренебрегвани.

С тази стъпка, София се насочва към нова ера на градско планиране, където устойчивостта и зелените пространства са в основата на развитието. „Зелен ринг София“ е не просто проект, а визия за бъдещето, която се превръща в реалност.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required