БТПП и индийско – българската камара разкриват потенциала за внос на работна ръка

работещи хора

Българската търговско – промишлена палата, съвместно с Индийско-българската бизнес камара, организират Кръгла маса на тема „Неизползвани възможности за внос на работна ръка“

Срещата ще се проведе на 27 май 2024 г. /понеделник/ от 11:00 ч. в сградата на БТПП/гр. София, ул. „Искър“ №9/, зала А, ет. 1.

Растящата икономика на България е изправена пред недостиг на квалифицирана работна ръка в някои сектори, като: строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика, които ограничават нейния икономически растеж. Съществува отлична възможност да бъде сключено споразумение за партньорство между България и Индия, за миграция и мобилност, което да улесни достъпа на граждани от трети страни до българския пазар на труда.

До 2025 г. Индия ще разполага с една пета от световното население в трудоспособна възраст. Това ще направи Индия най-големият доставчик на квалифицирана работна сила в света. Страната се явява една значителна неизползвана възможност на България по темата за внос на работна ръка. Подобно споразумение би помогнало най-вече на български компании, които търсят квалифицирани работници.

Желаещите да участват в кръглата маса, могат да заявят предварително своето участие на следния линк, в срок до 25 май 2024 г. /петък/ с оглед осигуряването на седящи места. Участието е безплатно. Работен език: български.

При въпроси и необходимост от допълнителна информация, може да се свързвате с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на тел.: 02 8117 494, 02 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required