Лукс, вграден в самолет

самолет в облаците

Кои са най-луксозните авиокомпании?

За някои хора пътуването е начин на живот, а екскурзиите – допамин. Това е ясно и на авиокомпаниите, а при по-дълги полети е много важно да се осигури максимално удобство. Високотарифните самолетни фирми предлагат условия, които ще ви накарат да почувствате самолета като свой дом. За тях това е истинска надпревара както при удобствата, така и в цените на самолетни билети. Любопитни ли сте да разберете кои са най-луксозните авиокомпании и с какво печелят приза си?

Qatar airways

Някой наричат Qatar airways най-луксозната бизнес класа в света. Компанията обслужва над 140 държави. Тя е помислила за всеки един малък детайл от престоя на своите потребители – от хидратиращ балсам за устни до 100% памучна дизайнерска пижама на Dior.

На борда на самолета могат да се провеждат както спокойни семейни обяди на разтягаща се маса в много уединено пространство, така и бизнес срещи и презентации, тъй като има проектор.

Снимка: Pinterest

Много интересна подробност е че за тях уединението е най-важно. Вашето помещение може да бъде отделено от всички останали с разгъваща се стена –  параван.

Менюто се дава при качване в самолета, а ястията се готвят на място. Асортиментът включва едни от най-изисканите гурме ястия в света, а проектантите са помислили и за вашия спокоен сън. Самолетите са проектирани с усъвършенствано LED осветление, което помага да се приспособите към променящите се часови зони и е възможно най-естествено като светлина.

Singapore airlines

Сингапурските авиолинии са още един достоен претендент за първото място сред най-добрите самолетни апартаменти.

Отново сред основните удобства е уединението. Пътници споделят, че стаите наподобяват хотелски. В една стая се помещават шестима души, като само за тях има предназначени две бани и тоалетни. Поднасят се козметични принадлежности и всички удобства, от които имате нужда.

Храната, за жалост, не е на толкова високо ниво, но помещенията определено са оборудвани от най-висок клас. Тук отново се предлага пижама, а леглата се съединяват за двойни.

Тази авиокомпания обслужва селектирани държави и ако сте любопитни – едно пътуване от Окланд до Бризбейн ще ви струва 825 Щатски долара.

Turkish airlines

Защо Turkish Airlines са най-добри? Наградата им от изминалата година Skytracks world airline awards може да отговори на този въпрос. А ако не е достатъчно APEX world class 2023 също.

Предимството на тази авиокомпания е именно турското гостоприемство, което може да си представите в най-добрия му вид. На борда се сервират прясно приготвени автентични турски ястия в порцеланови съдове в бизнес класа.

Снимка: Pinterest

Удобството на обединените кабини включва лампа за четене, функция за масаж на седалките и спално бельо.

Това безспорно е една от най-добрите компании в Европа за въздушно пътуване, а един билет от Турция до Лондон ще ви струва 885 долара в бизнес отделението. Сигурно ще сте изненадани че Tuskish Airlines предлага личен превоз от летището до вашата желана дестинация и обратно като за бизнес класата това е безплатно.

ANA All Nippon Airways

Последната авиокомпания в листата определено е най-колоритната от всички. И тук няма да изненадаме никого, именно защото е японската авиокомпания ANA. Техните самолети са изключително цветни и изрисувани. Mожем да ги наречем произведение на изкуството. От пътници на борда на техни самолети знаем, че наскоро е направена реновация, но все още обслужването не е на нивото на предишните три авиокомпании. Тук обаче те печелят с изключителното си отношение спрямо всички пътници без значение бизнес или икономична класа са резервирали. Седалките са уединени и при по-ниско тарифните отделения наборът от удобства по време на полет е изключително богат. Освен стандартните wi-fi, зарядни и комплименти за пътниците, се предлагат подарък слушалки и огромен екран за забавления.

Снимка: Pinterest

От всички луксозни авиокомпании ANA е с най-добри цени. Един полет в бизнес класа от Токио до Лос Анджелис ще ви струва около 9200 долара.

От дизайнерски пижами и гурме ястия до уединени кабини и персонализирани услуги, тези компании поставят нови стандарти за комфорт и лукс във въздуха. Въпреки различията в предлаганите услуги и ценовия диапазони, общото между тях е стремежът да предложат незабравимо преживяване, което да надмине очакванията на своите клиенти. Това е свидетелство за техния стремеж към иновации в обслужването.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required