Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

тби банк

tbi bank обяви, че прави еврото по-достъпно за българите като става първата банка, която се отказва да печели от курс купува/продава при обмен на лева в евро

Вместо това предлага официалния курс на БНБ – около 9 месеца преди планираното приемане на еврото. Клиентите на банката могат да се възползват от тази услуга в tbi bank app, напълно дигитално във всяка част от деня. 

Ако до сега за всеки 1 000 лв. обменени в евро българите  губят по около 6 лв.1 от обменния курс, сега с tbi те ще могат да спестят този разход. Гледайки по-голямата картина, според скорошни данни, България губи около 500 милиона лева2 годишно от превалутиране. 

Банката силно вярва, че ще се присъединим към Еврозоната скоро


Решението на банката се базира на силната ѝ вяра в готовността на България да се присъедини към Еврозоната и желание да подкрепи българите в преходния период. Поради тази причина, като част от визията си за ежедневно банкиране без такси, tbi bank премахна още един разход, осигурявайки още повече добавена стойност и удобство на клиентите си.  
„Знаем, че темата за присъединяването към Еврозоната предизвиква редица дискусии, както и притеснения у българите. Поради тази причина искаме да им дадем спокойствие като предоставим най-справедливото предложение за обмяна на техните пари и да им позволим да се възползват от предимствата на еврото от сега без допълнителни разходи“, сподели Лукас Турса, изпълнителен директор в tbi bank.  


Заедно с възможността за обмяна на лева в евро по фиксинга на БНБ, пакетът от услуги за ежедневно банкиране на tbi bank осигурява и много допълнителни предимства като разплащателна сметка без месечна такса, безплатни незабавни преводи в лева и евро, комунални плащания без такса, възможност за разделяне на плащанията на покупки на части без лихва, както и едни от най-добрите лихви по депозити (достигащи до 3,2%). 


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required