Коя е общината с най-високи инвестиции за миналата година?

пари и зелено растение

Когато икономическите промени у нас са непрестанни, Стара Загора се издига като символ на инвестиционен растеж в България за 2023 г.

Скорошното признание, получено от кмета Живко Тодоров, подчертава усилията на община Стара Загора да се превърне в център за бизнес развитие и иновации.

По време на церемонията за наградите „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ), заместник-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов връчи отличието на кмета Тодоров, като признание за значителните инвестиции, реализирани в общината, пише Darik Bussines.

„Това признание е плод на много колективни усилия не само през изминалата година. Реализираните инвестиции в нашата община са за над 400 млн. лева“, сподели кметът Тодоров. Той изрази оптимизъм за бъдещето, подчертавайки, че се очакват още инвестиции.

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева подкрепи тази визия, заявявайки, че правителството работи усърдно за привличането на инвеститори и създаването на благоприятна бизнес среда. „От началото на мандата на правителството имаме рекорден брой инвеститори – връчени са 23 сертификата по Закона за насърчаване на инвестициите за 510 млн. лв. и 2022 работни места, което е с 41% повече от същия период за миналата година“, отбеляза тя.

Стара Загора се утвърждава като пример за успешно привличане на капитал и развитие на инфраструктура, което допринася за икономическия растеж на региона и страната. С тези постижения, общината не само укрепва своята позиция на картата на инвестициите в България, но и задава стандарт за другите региони в страната.

Градът продължава да бъде светъл пример за това как целенасочените усилия и стратегическото планиране могат да привлекат значителни инвестиции и да създадат устойчив икономически растеж. С тази тенденция, общината се нарежда сред водещите дестинации за бизнес и иновации в България.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required