Български пощи влизат в елитната мрежа за е-търговия INTERCONNECT

интерконект

Новата услуга INTERCONNECT на български пощи издига трансферните възможности на страната ни на друго ниво

Български пощи обявиха, че стават част от мрежата INTERCONNECT, която е инициатива на Международната пощенска корпорация за подобряване на качеството и скоростта на трансграничните доставки на пратки от електронна търговия. Това е голяма стъпка за българската пощенска система, която ще й позволи да конкурира с водещите куриерски компании в Европа и света.

Според официалното съобщение на Български пощи, новата услуга ще даде възможност на клиентите да изпращат пратки до 30 държави в Европа с максимално тегло до 30 кг. и срок на доставка от 5 до 7 дни, в зависимост от страната получател. Застраховката на пратките е включена в цената и е до 450 евро. Клиентите могат да избират между различни опции за доставка – до адрес, до офис или до автомат за (ако има такава възможност в държавата на местоназначение). Пратките могат да бъдат подадени в която и да е от 2971-те пощенски станции в България или със заявка за куриер от адрес на изпращача. Пратките могат да бъдат проследявани в реално време на сайта на Български пощи.

Електронните магазини, които работят с Български пощи, ще се възползват от възможността за интеграция с мрежата INTERCONNECT и редица допълнителни услуги, като предплатено връщане на пратките с улеснен режим и търговски отстъпки. Подробна информация за новата услуга е налична на официалната страница на дружеството.

Какво включва мрежата INTERCONNECT?

Създадена от IPC през 2016 г. с цел да обедини пощенските оператори от цял свят в единна оперативна мрежа, мрежата INTERCONNECT предлага на е-търговците на дребно и купувачите надеждна, бърза и евтина трансгранична услуга за доставка на пратки от край до край. Мрежата включва стандартизирани процеси, технологии и качество на обслужване, които да гарантират високо ниво на удовлетвореност на клиентите. В момента мрежата обхваща 45 пощенски оператора от 30 държави в Европа, Северна Америка и Азия, които обработват над 1 милиард пратки годишно.

Партньорството между IPC и Български пощи е част от стратегията на българската компания за модернизиране и разширяване на своите услуги, за да отговори на променящите се нужди на клиентите в световен мащаб. С новата услуга Български пощи целят да предложат достъпни цени и качествена услуга за всички български потребители, които имат желание за реализация на европейския пазар.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required