Доц. Джеймс Йоловски е новият главен секретар на Асоциацията на банките в България

стискане на ръце

Доцентът ще работи за разширяване на дейността на АББ и за подобряване на диалога с гражданския и публичния сектор.

Асоциацията на банките в България (АББ) има нов главен секретар. Това е доц. Джеймс Йоловски, който е избран от Управителния съвет на АББ и заема длъжността от 1 февруари. Той е признат специалист в областта на финансите, преподавател във ВУЗФ и носител на наградата „Питагор“.

Доц. Йоловски има богат професионален и академичен опит, който ще използва за развитието на асоциацията и за подкрепа на банковия сектор. Той е работил във Фискалния съвет на България, където е анализирал макроикономическата среда и бюджетните компоненти. Той е следил и процесите, свързани с присъединяването на България към еврозоната. Той е управлявал и финансови проекти в частния и нестопанския сектор.

Новият главен секретар е доктор по счетоводство от УНСС и магистър по счетоводство от Оксфордския университет. Той е бакалавър по финанси и има професионални квалификации по счетоводство и мениджмънт. Той е преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси и член на Управителния съвет на Националната асоциация на преподавателите по икономика. Той е награден с „Питагор“ за своята научна работа по финансова грамотност и нестопански организации.

Доцентът ще работи за разширяване на дейността на АББ и за подобряване на диалога с гражданския и публичния сектор. Той ще се фокусира и на повишаване на обществената осведоменост за ролята на банките и на финансовата грамотност на населението. Той ще подкрепя и социално-отговорните проекти на асоциацията. Той застава начело на АББ в ключов момент, когато банковият сектор и страната са изправени пред предизвикателствата на интеграцията в еврозоната.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required