БРТПП постави началото на традиция – билатерална бизнес закуска

хора на бизнес форум

Представители на 12 двустранни камари в България се събраха на първата билатерална бизнес закуска, организирана от Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Целта на събитието беше да се обменят идеи, опит и приоритети за развитието на бизнеса в страната и региона.

Снимка: БРТПП

Адв. Виктор Гугушев, председател на УС на БРТПП, откри закуската с поздравителен адрес към участниците. Той подчерта значението на партньорството и сътрудничеството между двустранните камари, които представляват различни страни и сектори на икономиката. Той изрази надежда, че 2021 г. ще бъде по-успешна и благоприятна за бизнеса от предходната, която беше засегната от пандемията от COVID-19.

Всяка от двустранните камари представи своята дейност, цели и проекти за настоящата година. Сред общите приоритети бяха устойчивостта, иновациите, дигитализацията, зелената трансформация, образованието и квалификацията на работната сила, привличането на инвестиции и подобряването на бизнес климата. Бяха споделени и някои от предизвикателствата, пред които са изправени компаниите, като липсата на кадри, нестабилността на законодателството, корупцията и бюрокрацията.

Участниците в закуската се съгласиха, че двустранните камари имат важна роля за подкрепата на бизнеса в България и за насърчаването на международните търговски и икономически отношения. Те изразиха желание да продължат тази инициатива и да се срещат редовно, за да обсъждат актуални теми и да търсят общи решения. Следващият домакин на бизнес закуската ще бъде Българо-турската търговско-индустриална камара.

Бизнес закуската събра председателите и изпълнителните директори на Британско-българската бизнес асоциация, Конфиндустрия България, Advantage Austria, Белгия-България-Люксембург бизнес клуб, Българо-турската търговско-индустриална камара, Българо-испанската търговска камара, Германо-българската търговско-промишлена палата, Българо-швейцарската търговска камара, Италианската търговска камара в България, Нидерландско-българската търговска камара и Косовско-българската търговска камара.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required