BILLA изгражда нови инсталации за мониторинг на водни ресурси

била

BILLA България започва поетапно оборудване на своите обекти със специализирана мониторинг система

С помощта на новаторската IoT технология, тази система ще подобри ефективността на използването на битова вода в магазините на веригата. Търговската верига ще има непрекъснат надзор над водоподаването, с амбиция да свърже всички свои обекти към системата до 2027 г. Автоматизираната система ще допринесе за намаляване на консумацията на вода с 15% годишно след въвеждането й.

Този устойчив проект е част от програмата на BILLA за максимално ефективно използване на ресурсите по време на работния процес. Всички обекти на веригата в страната вече разполагат с изцяло автоматизирани системи за управление на потреблението на електроенергия, отопление и климатизация. С тяхна помощ компанията е намалила консумацията на електроенергия с 10% на годишна база. Общата инвестиция на търговската верига за специализирани системи за контрол на ресурсите надхвърля 1.5 млн. лв.

Програмата за устойчивост на BILLA включва още изграждането на фотоволтаични системи, въвеждането на енергоефективни хладилни инсталации, оборудване на обектите с LED осветление и замяна на хартиените етикети с дигитални такива във всички 158 магазина на веригата в страната.

Енергийната ефективност е един от основните стълбове в цялостната стратегия на BILLA за устойчиво развитие, в която компанията инвестира усилия и средства от години. Като част от REWE Group, BILLA България е ангажирана и с постигането на две амбициозни цели – ограничаване на парниковите емисии с 30% до 2030 г., спрямо нивата от 2019 г., и постигането на пълна климатична неутралност до 2040 г.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required