SoftServe се присъединява към международен екип на NASA

софт сърв

Финансирането за разработване на технологии за излитане на Луната е от програмата STTR 2023 на НАСА

SoftServe обяви планове за присъединяване към международния екип,  финансиран от НАСА по проект за разработване на лунни технологии. Проектът е в резултат на спечелената награда за финансиране по програма “NASA STTR 2023 Phase II” от базираната в Сан Антонио “Astroport Space Technologies” за напредък в развитието на технологии за кацане на площадки в екстремни условия и за осигуряване на цялостно по-безопасни кацания на Луната.

Воден от носителя на наградата Astroport, екипът по роботика и усъвършенствана автоматизация на SoftServe ще работи заедно с консорциум от глобални партньори, за да управлява колективно строителните усилия на Луната. Участващите членове на екипа имат за задача да симулират роботизирани системи за жива конструкция, механично взаимодействие и свободно движение по повърхността на Луната.

„Като част от този проект ще създадем модели за терамеханичното взаимодействие между оборудване, строителни машини и реголит. Нашата работа ще включва създаването на голям брой цифрови симулации на строителния процес, като се вземат предвид характеристиките и свойствата на почвата и различни ситуации. Заедно с нашите партньори, ще проучим възможностите за взаимодействие между машини, устройства на място и оптимални транспортни концепции. Този проект ни позволява да работим върху иновативни технологии за бъдещето “, коментира Любомир Демкив, ръководител практика по роботика, SoftServe.

Планира се проектът да започне този месец. Програмата на НАСА за трансфер на технологии за малък бизнес (STTR) е годишна безвъзмездна помощ за финансиране на изследвания, разработки и демонстрации на иновативни технологии, които поддържат нуждите, определени от НАСА.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required