Компаниите вече могат да изчисляват безплатно въглеродния си отпечатък

замърсяване

Вече е възможно с интеграцията на глобална платформа – дигитално решение за оценка на екологичната, социалната и корпоративна устойчивост

Благодарение на сътрудничеството си с международната компания ICAP CRIF, Българската фондова борса (БФБ) дава възможност на всички компании да изчислят безплатно въглеродния си отпечатък чрез платформата си за устойчиво управление Oxygen. Това става възможно с интеграцията на глобалната платформа Synesgy. Тя е дигитално решение за оценка на екологичната, социалната и корпоративна устойчивост на ICAP CRIF. Така Oxygen разширява функционалността си и предлага на българския бизнес повече възможности за изграждане на устойчив бизнес модел.

„Нашата цел е да дадем достъп до инструменти за устойчиво управление на всеки бизнес, който иска да намали въглеродния си отпечатък и да се ангажира с промяната. Вярваме, че това ще доведе до постигане на значителни резултати за околната среда и за конкурентоспособността на компаниите“, заявява Гергана Пападопулу, управител на Файненшъл Маркет Сървисиз (ФМС), дъщерно дружество на БФБ.

Oxygen е отворена не само за публични дружества, но и за всички други компании, които искат да ползват платформата

„Чрез ФМС на Борсата, ние се стремим да предоставяме на компаниите актуални решения, които да им помагат да се приспособят към устойчива икономика. С партньорството ни с ICAP CRIF и с интеграцията на платформите Oxygen и Synesgy, ние спомагаме за разпространението на практиките за устойчиво управление и за улесняването на публичните компании в този процес“, коментира г-н Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ АД.

„Най-същественото нещо, което трябва всеки от нас да направи и много от хората вече го правят е да осъзнае или измери живота и дейността на фирмата какви въглеродни емисии произвежда.“, казва специално за подкаста ни „Бизнес лупа: България“ експертът Мартин Заимов, управляващ директор на Wind of change-стратегически консултант на бизнесите в стремежа им за по-зелено производство

От своя страна Wind of change насърчават декабонизацията като приоритетна дейност при преобразуването в устойчив бизнес. Компанията изчислява и предоставя данни за производството на вредни емисии, а Заимов определя процеса като математика.


Последвайте ни в социалните мрежи👇


Абонирай се >>>

* indicates required