Промяната да разбереш колко е ценна околната среда

мартин заимов подкаст

Мартин Заимов, гост в първия епизод на подкаста „Бизнес лупа: България“: “Взаимоотношението с околната среда е адаптирането на човека към средата, а не адаптирането на околната среда към човека”

В първи епизод на подкаста Бизнес лупа: България ви запознаваме с тенденциите в развитието на устойчивия бизнес и начин на живот у нас. Наш гост е Мартин Заимов, който е  член на борда на директорите на Wind of change – стратегически консултант на бизнесите, които се стремят да помагат на околната среда и председател на Българска асоциация електрически превозни средства.

Фокусът на разговора ни е промяната. Промяната да разбереш колко е ценна околната среда. Говорим си още за индивидуалните навици на човека да живее екосъобразно, нагласите на личността, възприятието на предприятията и съвременния бизнес. Отговаряме на въпросите:

  • Кой е отговорен за прокарването на ESG идеите – консуматор или управляващ?
  • Как се развиват електромобилите по света и в България?
  • Какво е климатичната фреска и кой е оптималният начин да научиш човечеството да цени средата си?
  • Каква е разликата между икономика и екология и има ли такава изобщо?

Гледайте целият епизод ТУК:

Ако предпочитате да слушате подкасти:


Не забравяйте да се абонирате за каналите ни в Spotify, Soundcloud и YouTube, за да бъдете винаги информирани за тенденциите на съвременната икономика и бизнес у нас!Последвайте ни в социалните мрежи👇