Microsoft прави революция

лаптоп с ръце

Технологичният бос слага клавиш за бързо достъп до продукт с изкуствен интелект

Софтуерният гигант Microsoft обяви нова стъпка в своята стратегия за изкуствен интелект, планирайки внедряването на клавиш „Изкуствен интелект“ (ИИ) на клавиатурите на всички свои продукти. Този ход е част от амбициозната цел на компанията да бъде водеща в областта на ИИ технологиите и да прогласи 2024 г. за „годината на изкуствения интелект“ за компютрите си.

Компанията планира значителни промени на клавиатурите на новите си лаптопи и настолни компютри. Вече се появява новият бутон „Copilot“, който предоставя бърз достъп до изкуствения интелект на компанията. Това е първата голяма промяна в клавиатурите на Windows PC след 30 години, когато беше въведен бутонът „Windows“, отварящ старт менюто.

„Този момент представлява трансформация в нашето пътешествие с Windows, където Copilot ще бъде входната точка към света на изкуствения интелект на компютъра,“ заяви Юсуф Мехди, изпълнителен вицепрезидент и главен маркетинг директор за потребителите в Microsoft.

Новият бутон Copilot замества клавиша за меню, който е един от най-рядко използваните в клавиатурата, съгласно проучвания. Този иновативен клавиш ще бъде позициониран до десния Alt клавиш на повечето клавиатури, с различно разпределение в зависимост от производителя и регионален пазар, съобщава Телеграф.

Функционалността на Copilot включва стартиране на програмата Windows Copilot, вградена в Windows 11, която предоставя връзка с ИИ-чатбот. Този чатбот може да отговаря на запитвания и дори да изпълнява действия в Windows, в отговор на потребителски команди. В случай, че Windows Copilot не е наличен в дадена страна, клавишът ще стартира Windows Search.

Клавишът Copilot е оцветен в основния лого на Microsoft, подчертавайки ангажимента на компанията към изграждането на бъдещето на изкуствения интелект в своите продукти.Последвайте ни в социалните мрежи👇