НЅВС с конкуренция нa Rеvоlut

Снимка на графика с инвестиции

Най-голямата банка в Европа, HSBC Holdings, представи новото си приложение за потребителско финансиране, наречено Zing, съобщават световните медии

Това приложение предлага функционалности, сходни с тези на Revolut и Wise Payments. Чрез своето приложение за финансови услуги Zing, HSBC Holdings вероятно се опитва да се конкурира с нарастващата конкуренция, пред която се изправят гигантите от по-малките конкуренти.

Revolut и Wise надхвърлят печалба общо от 2 мрлд. долара

Съчетаните приходи на компаниите Revolut и Wise Payments надхвърлиха 1,6 милиарда британски лири или 2 милиарда долара през последната им фискална година, благодарение на високите потребителски плащания.

Приложението е достъпно за iOS и Android. Според Bloomberg, HSBC ще го пусне в Обединеното кралство, след което в следващите дни в други страни. Банката присъства в десетки пазари по света.

Zing позволява на потребителите да държат средства в до 10 валути. Въпреки че се управлява от HSBC, приложението не е банка, а работи като „институция за електронни операции“.

HSBC влиза в блокчейн в пазара на златото

Освен възможността за съхранение на финанси, Zing предлага и функции за парични преводи. Приложението позволява на потребителите да извършват трансгранични плащания в до 30 валути.

HSBC вече предлага подобни услуги за парични преводи чрез набор от услуги, наречени Global Markets. Те обаче са достъпни само за потребители, които имат сметка в банката. Zing няма такова изискване за използване.

Ако Zing се окаже разпознаваем сред голяма част от потребителите, банката може да увеличи функционалностите, които предлага при стартирането си, като добави още услуги за потребителско финансиране. Това би дало възможност на банката да монетизира потребителската база на приложението. Подобна стратегия за разширяване на приходите е приета и от Revolut.

Revolut увеличава обхвата си с около 30 000 нови потребители всеки седмица

Приложението Wise, друг конкурент на Zing, също записва бърз растеж. Приходите на компанията нараснаха с 25% на годишна база.Последвайте ни в социалните мрежи👇