Признание за Сливен-три приза в областта на туризма

награди за туризъм

Градът на стоте войводи печели три втори награди на осмите Годишни награди, връчвани от Министерството на туризма

Община Сливен получи три втори награди на осмите Годишни награди, връчвани от Министерството на туризма. Това съобщи Sliveninfo. Едното отличие е в категория „Специализиран туризъм“ за „Маршрут на винопроизводителите в регион Сливен“. Другата награда е в категория „Иновация“ за „Атлас на традициите в сливенския край“ и третата е за „VI средновековен събор „Помни славата“ в категория „Туристическа атракция/обект/събитие“.

Церемонията по връчване на отличията се състоя в София. На нея присъства зам. кметът на Сливен Стоян Марков. Той отбеляза, че името на града е споменато поне пет пъти по време на събитието, включително в категориите „Изборът на българите“ с крепост Туида и село Ичера в публикация „Да се скриеш от слънцето в Ичера“ на тема туризъм в България за 2023 г. в интернет блог.

„Това е огромно признание за нас. Общината не спира да работи в посока развиване и подобряване на туристическите услуги и очевидно работата ни дава резултат. Ще продължим да надграждаме и да привличаме все повече туристи. Радвам се, че изданията „Маршрут на винопроизводителите в регион Сливен“ и „Атлас на традициите в сливенския край“, които реализирахме в партньорство с Обществен дарителски фонд-Сливен бяха оценени достойно и взеха призови места. Сливен е атрактивна дестинация с богата история и прекрасна природа. Има какво да покажем и с какво да се гордеем“, отбеляза Марков.

Събитието се проведе под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков, а домакин беше министърът на туризма Зарица Динкова. Сред официалните гости бяха настоящи и бивши министри, народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.Последвайте ни в социалните мрежи👇