Областна администрация в Разград е отличена в конкурс за добри практики

мъже с грамоти

Областната администрация в Разград е отличена в конкурса за добри практики, организиран от Института за публична администрация, съобщиха от институцията в лудогорския град.

И ето още едно отличие, което показва, че България има все по-активно развиващи се бизнес и туризъм. Идеите на българските предприемачи продължават да се множат да превръщат страната ни в благоприятно място за развитие на бизнес и човешки потенциал.

Наградата за държавната институция в Разград е за практиката „Ела и преживей!“ – онлайн регионален портал за култура и туризъм. Тя е връчена на церемония в бизнес център „Капитал Форт“ лично от директора на Института за публична администрация Павел Иванов на директора на дирекция „Административно правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ в областната администрация в Разград Светлин Симеонов и главният експерт Атанас Мичев. 

Кандидатурата е изготвена в партньорство с Областна администрация – Габрово

Това е така, защото Регионалният портал за култура и туризъм за Централна Северна България „Ела и преживей!“ е създаден през 2022 г. като обща инициатива на областните управи в Разград и Габрово. Идеята на двете администрации е подкрепена от областните управители на Велико Търново, Русе, Силистра и Плевен, това съобщават от БТА Разград.

Съвместната инициатива представлява иновативен подход за насърчаване на туризма и подкрепа на културата. В базирания в социалната мрежа „Фейсбук“ онлайн портал се публикува актуална информация за културни събития, фолклорни и кулинарни фестивали, концерти, събори и изложби, както и за атрактивни туристически обекти и маршрути в Централна Северна България. Платформата се превърна в източник на интересни идеи за посещения на събития и туристически дестинации. Информацията в портала се поддържа на доброволчески принцип от представители на областните администрации в Централна Северна България, припомнят от областната администрация.

В миналогодишното издание на конкурса за добри практики и иновации областната администрация в Разград получи грамота за превръщането на фоайето си в открито мултифункционално арт пространство.Последвайте ни в социалните мрежи👇