БТПП връчи своите Годишни награди за 30-ти юбилеен път

наградени

Цветан Симеонов: „Годишните награди на БТПП са доказателство, че у нас има фирми и личности имащи визия как да развиват бизнеса си и да успяват“

Като най-старата и безспорно утвърдена бизнес организация в страната, БТПП пази усърдно своите традиции, като за 30-ти пореден път на пищна церемония връчи призове  за постиженията на фирми и партньори, работили за развитието на бизнеса в България.

Събитието се състоя в „София Балкан Палас“. Присъстваха над 200 представители на държавните институции, дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати (камари), партньори на Палатата от страната и чужбина. Отличените фирми в Класацията на БТПП „Топ 100“ са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно управление.

Приветствие към наградените и гостите на церемонията отправиха председателят на парламента Росен Желязков, премиерът Николай Денков и председателят на БТПП Цветан Симеонов, стекоха се и много поздравителни адреси.

„Всъщност, видях че в две основни насоки имаме почти еднакви цели. Едната е как да направим нашата икономика от икономика на евтината работна ръка в икономика на добавена стойност … Ясно е че трябват инвестиции, трябват усилия, но това е една обща задача. От наша страна е подходяща регулация и финансиране, но вие сте тези, които успяват да реализират тази задача. Втората е, че ние ако искаме да бъдем успешни трябва да се интегрираме напълно в европейския свят и правила. Има и други европейски елементи, които се опитваме да подбираме… Нике изключително много ви уважаваме като партньори, като хора, като организация и институция, която е важен елемент от цялото развитие на държавата и ще продължаваме да обсъждаме всички бъдещи цели.“- каза в приветствието си министър-председателят акад. Николай Денков, за да опише отношенията и взаимовръзката между палатата и държавното ръководство.

Отличените

„А1 България“ ЕАД беше отличена в категория „Топ 100 големи предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година„.

Отличието беше връчено от председателя на парламента Росен Желязков. Той пожела на отличената фирма никога да не изпада в очите на обществото в период на ретроградност, а да е пример за авангардност.

„Геотехмин“ ООД беше отличена в категория „Топ 100 големи предприятия, класирани по максимална рентабилност на активите и максимална рентабилност на капитала„. Наградата връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов. 

Заместник-министърът на икономиката Ирина Щонова връчи награда на „Ей И Ес Марица Изток I“ ЕООД, отличена в категория „Топ 100 средни предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година„. 

Заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева връчи награда на „Телелинк бизнес сървисис груп“ АД. Дружеството е отличено в категория „Топ 100 малки предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година„. „За нас в образованието на първо място са ролята и контактите с бизнеса, защото нашата цел е да подготвим младите хора за най-добрата реализация, освен това дигитализацията е другата наша перспектива и затова удоволствие е именно на този победител да връча наградата“, каза Георгиева.

„Искър Сървиз“ ЕООД беше отличена в категория „Топ 100 микропредприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал„, а наградата беше връчена от председателя на БТПП.

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова връчи награда на „Българска асоциация труд, здраве, безопасност„. Дружеството бе отличено в категория „Браншови организации – за принос при постигане целите и задачите на БТПП„. Шалапатова увери Палатата, че в лицето на социалното министерство продължават да имат много добър партньор за реализирането на новите цели за 2024 г. и насърчаването на икономическото и социалното развитие на България. Тя посочи, че важната мисията по която трябва да се работи е подобряване на условия на труда и полагането на качествена грижа за здравето и безопасността на служителите и да им се предоставя възможност да се развиват в креативна среда.

Красимир Дачев, заместник-председател на БТПП, връчи награда на Търговско-промишлена палата – Враца, която получи отличие в категория „Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП „за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.

Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, бе отличена за заслуги към развитието на икономическите отношения между двете страни и за принос в постигането на целите и задачите на БТПП, а наградата връчи председателят на палатата. „Данните за първата половина на тази година затвърждават Италия като трети търговски партньор, като сега има повече от 14 000 предприятия с италианско участие, каза посланикът. Преобладават малки и средни компании. Този брой нараства с темп от около 1000 нови фирми всяка година“, каза дипломатът.

Тодор Табаков, заместник-председател на БТПП, връчи наградата в категорията „Търговски представител“ на Димитриос Михас, пълномощен министър по икономическите и търговските въпроси към посолството на Гърция в България. „За мен е огромна чест да бъде награден, каза Димитриос Михас. Ние сме втори по големина търговски партньор на България през последните две години“, изтъкна той.

Разбира се, БТПП не пропусна да отбележи и приноса на родните медии: БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ оглави категория „Медия“, а Лора Инджова, журналист в NOVA NEWS, бе отличена в  категория „Журналист“. В двете категории наградите връчи председателят на БТПП.

Снимка: БТПП

По време на церемонията председателят на парламента Росен Желязков, заяви че Българската търговско-промишлена палата със своите повече от 52 000 предприемачи е важен партньор и коректор на държавата при провеждането на политики за благоденствието на нацията, каза по време на церемонията. Той открои ролята и участието на БТПП, като необходимост в тристранния диалог и не само“.

Като институции, които са отговорни за управлението, насърчаването и развитието на  българския обществен дневен ред, ние трябва да подпомагаме бизнеса, а от гледна точка на това, че трябва да партнираме с бизнеса и най-вече да не му пречим, каза Желязков.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че в края на годината е време за равносметка, което е и причина за избора на периода на връчването на отличията на палатата. Целта е да насърчим фирмите за още по-амбициозни и по-перспективни планове и програми, допълни той.

По думите му възникването и наличието на тежки конфликти в близост до България внася умереност в очакванията за резултатите през следващата година. „Въпреки всичко ние сме решени да не допуснем спад и с разумни и премени предложения на за реформи да осигурим трайно върховенство на правото и ограничаване на предпоставките и проявите на корупцията, да търсим по-висок темп на растеж на БВП, защото България трябва да догонва водещите партньори в ЕК“, каза Симеонов.

Цветан Симеонов посочи, че Палатата работи активно за постигането на заложените цели пред страната – присъединяването ни към Шенген, еврозоната и ОИСР. Това ще донесе повече инвестиции в страната, достъп до финансиране, значително подобряване на логистиката.

„Тези награди вдъхват увереност, че страната ни има ценен ресурс – фирми и личности, имащи визия как да развиват бизнеса си и воля, за да успяват“, приключи той.

БТПП благодари на всички тях за сътрудничеството и с пожелания към останалите да стигнат и надминат техните резултати. Палатата изказва благодарност за подкрепата на АПИС – ключов партньор на тазгодишните наградени.Последвайте ни в социалните мрежи👇