Българският проект Icanpreneur е оценен на над 5 млн. евро в предварителен кръг

много хора

Софтуерният продукт е с изглед към развитие и насочен към подобрение на AI

Разработчикът на българска платформа за дигитален ускорител Icanpreneur заяви в четвъртък, че е постигнал оценка след пари, надхвърляща 5 милиона евро ($5,4 милиона) в кръга на предварително начално финансиране, ръководен от Sofia Angels Ventures (SAV).

Стартиращата компания събра 830 000 евро, които планира да използва, за да ускори развитието на Icanpreneur като продукт и да приложи стратегия за излизане на пазара през следващите 12-24 месеца на фона на по-висок от очакваното органичен растеж до момента, информират от Seenews.

Icanpreneur вече е удвоил оценката си от своя ангелски кръг от 200 000 евро миналата година

В последния кръг Icanpreneur осигури инвестиции от българския доставчик на капитал за растеж MFG Invest, част от Management Financial Group, заедно със съществуващи и нови инвеститори. Сред тях са Пресиян Каракостов, съпредседател на УС на Endeavour България; основател и управляващ директор SK-PSD Group и основател на VertoDigital Зоран Арсовски. Само MFG Invest допринесе със 100 000 евро .

Icanpreneur се стреми да се докосне до нарастващите предприемачески тенденции, особено в AI, в рамките на пазарите в Централна и Източна Европа, по-широк европейски и американски пазари. Свежите средства значително ще подобрят способността на компанията да преследва тези възможности по-настоятелно, според изявлението.

Софтуерният продукт на стартиращия бизнес улеснява по-систематичен подход за предприемачите от първоначалната идея до успешното пускане на пазара на нов бизнес или продукт.Последвайте ни в социалните мрежи👇