Съветът по инвестиции при БТПП взе участие във форум за недвижими имоти в Солун

среща

Експерти от България взеха участие във Форум за недвижими имоти, организиран в рамките на изложение Premium Real Estate Expo

То се проведе миналата седмица в Солун. Председателят на Съвета по инвестиции при БТПП Владимир Томов заедно с инж. Бисер Иванов, директор и Стоян Бързаков, член на борда на Трейс Груп Холдинг АД, се включи в панелна дискусия на тема „Инвестиционно присъствие на България в сектор недвижими имоти в Северна Гърция и очаквания за бъдещо сътрудничество между гръцки и български компании в областта на недвижимите имоти“. Говорителите, заедно с търговския съветник на Гърция в София Димитриос Михас, като модератор, обсъдиха инвестиционното взаимодействие между двете страни, отбелязва БТПП в официалния си сайт.

Българските инвестиции в Гърция възлизат на 220 млн. евро по информация от БНБ, а през последните 10 години са осъществени над 10 000 инвестиции основно в апартаменти, къщи за почивка и хотели. Гръцките инвестиции в нашата страна са 2,7 млрд. евро. 18 000 гръцки и кипърски компании работят в нашата страна.

Представи се дейността на Съвета по инвестиции при Българската търговско-промишлена палата и възможностите, които предлага за инвеститори и търсещи инвестиции.

В дискусията бе уточнено, че активно работят Гръцки бизнес съвет в България – обединяващ водещите гръцки инвеститори, и Българо-гръцка търговско промишлена камара, която включва предимно малки и средни предприятия.

Сред участниците във форума бяха брокери, агенти на недвижими имоти, консултанти, производители, архитекти, инвестиционни компании, инвеститори, банки, лизингови компании и др.

Паралелно по същото време в Солун се проведе и Международното туристическо изложение PHILOXENIA, на което Министерството на туризма на България бе удостоено с награда за най-представителен информационен щанд и България бе призната за почетна страна партньор.

Тази година на българския информационен щанд, съвместно с Министерството на туризма, участваха и представители на туристическия бизнес и общински администрации: „Царевград Търнов“ ЕООД, ОП Туризъм към Столична Община, Община Варна и Община Банско.



Последвайте ни в социалните мрежи👇