БКДМП за потреблението на мебели у нас. Провежда се Годишната конференция в Боровец

Камарата ще обяви резултатите от национално проучване на „Тренд“ за нагласите на българите по отношение на избора и покупка на обзавеждане

БКДМП ще изнесе данни от национално проучване за потреблението на мебели у нас по време на Годишната конференция,  която ще се проведе на 24 и 25 ноември 2023 г. в хотел „Рила“, к.к. Боровец.

Събитието се явява най-големият форум за секторите дървообработване и мебелна промишленост и ще събере над 250 представители от компании от бранша. В официалнта програма на 24 ноември ще се включат представители на институциите, работодателски организации, тв продуценът Андрей Арнаудов и платформата Bulgaria Wants You и др. 

За първи път тази година в рамките на събитието ще бъдат обявени резултатите от национално социологическо проучване за потреблението на мебели у нас, проведено от агенция „Тренд“ специално за Камарата. То ще покаже какви са нагласите на българите от различни демографски и социални групи относно това как избират мебели, откъде и как ги купуват, на какво държат като дизайн, качество и производство.

Също така ще бъдат представени актуални данни за мебелната индустрия в България,  износа и вноса у нас и в световен мащаб, за тенденциите на пазара на мебели. По традиция ще се връчат и Годишните награди на Камарата за най-добре развиващи се предприятия, за успешни износители на мебели и дървесина. В програмата за 24 ноември е включен също и дискусионен панел, посветен на кръговата икономика, устойчиво развитие и управление на отпадъците от мебелната промишленост. Талантливият български дизайнер Светослав Тодоров от студио Mode, нocитeл нa peдицa oтличия – двa пъти RВDА 2013/14 и 2015/16, двa пъти Аrсhіtіzеr, Hю Йopĸ 2014/2015 и двoйнa нaгpaдa пpeз 2018 г., FRАМЕ – Aмcтepдaм 2018, и дp., също ще се включи в събитието с презентация за връзката между дизайна на мебелите и производството.

На 25 ноември, вторият ден на конференцията, е предвиден семинар на тема, посветена на създаването на идентичност на работодателя в мебелния сектор.

В панела за изграждане на бранд и управлението му в дигиталното пространство ще се включи продуцентът Андрей Арнаудов от Bulgaria Wants You. В следващите дискусии ще се обсъждат избора на  PEFC  сертификация за преработвателни и мебелни предприятия, а също и възможностите за оползотворяване на дървесни отпадъци.

Партньори на конференцията са Schneider Electric, Кроношпан България, Порше Интер Ауто БГ, Кастамону България, Blum, Рико Стил, Троя Стил Пласт, Ламина, Гораинвест.Последвайте ни в социалните мрежи👇