По повод Световния ден за борба с диабета, DEXCOM открива галерия с портрети, за да представи емоционалните върхове и спадове в живота с диабет

известни личности

С мисъл за глобалната си мисия Dexcom създаде #SeeDiabetes, първата по рода си галерия с портрети на хора с диабет от всички сфери на живота и от всички краища на света, включително знаменитости като Ник Джонас, Пати Лабел и Джеръми Ървайн.

Кампанията #SeeDiabetes и портретната галерия подкрепят постоянните усилия на Dexcom за повишаване на осведомеността относно необходимостта от разширяване на достъпа до критично важни технологии за контрол на диабета като CGM. След кампанията на Dexcom #SeeDiabetes за достъп и осведоменост миналия ноември покритието за CGM за хора с диабет се е увеличило с 6 милиона души в световен мащаб – от 8 на 14 милиона.

Може да разгледате галерията на SeeDiabetes.com .

САН ДИЕГО и ЕДИНБУРГDexCom, Inc., световен лидер в системите за непрекъснато наблюдение на глюкозата в реално време (CGM) за хора с диабет, се обединява с Dexcom Warriors от цял свят за тазгодишния Световен ден за борба с диабета (14 ноември), за да помогне за повишаване на осведомеността относно необходимостта от подобряване на достъпа до технологията, която променя живота на хората с диабет.

#SeeDiabetes е първата по рода си глобална портретна галерия

За да хвърли светлина върху ежедневната борба за живот с диабет, Dexcom откри галерията, която по неподправен начин и с много надежда показва как хората с диабет от всички сфери на живота преминават през върховете и спадовете на съжителството с тази невидима болест. Проекта е реализиран от австралийски модел Бамби Нортууд-Блайт ,творчески директор и Dexcom Warrior и благодарение на фотообектива на известния портретен фотограф Фернандо Сипел. Галерията #SeeDiabetes: Лицата на Diabetes Warriors включва Dexcom Warriors от цял свят, като всички те живеят с диабет тип 1 и тип 2. Сред ползващите CGM ситемата на Dexcom, чиито портрети могат да се видят в галерията, са Бет Макданиел и Елън Уотсън, близки приятели, студенти от Северна Ирландия, Леонтин де Холандер, фотограф от Нидерландия, Крисчън Менсъл, австралийски автомобилен състезател, Ми Йонг Ким, корейски автор и активист по въпросите на диабета и много други.

Снимка: Dexcom

„Като воин на Dexcom, който живее с диабет, се радвам да открия това неподправено, автентично платно на битието на милионите хора с диабет в световен мащаб“, изтъкна Нортууд-Блайт. „Наред с въздействащите изображения всеки портрет се допълва от дълбоко личен разказ, който разкрива реалността на живота с диабет и как достъпът до технологии като CGM на Dexcom може да намали тежестта на заболяването и значително да подобри качеството ви на живот.“

„Да живееш с диабет е като влакче в увеселителен парк. Всеки нов ден има своите върхови моменти и не толкова добри страни. Но трябва да се научиш да се наслаждаваш на пътуването и да извличаш максимума от него. За мен #SeeDiabetes е възможност да разкажа своята история, да споделя полезна информация и да покажа на света колко силни са хората с диабет“, споделя Мария Хотън,  Dexcom Warrior в България, която участва във фотосесията #SeeDiabetes. Мария днес е на 25 години и получава диагнозата диабет когато е на 17 г.

Кампанията #SeeDiabetes и портретната галерия потвърждават глобалния ангажимент на Dexcom за разширяване на достъпа до критично важни технологии за контрол на диабета и отговарят на темата на Световния ден за борба с диабета за 2021 – 2023 г. – „Достъп до грижи за хората с диабет“. Разширяването на осведомеността за най-новите технологии за управление на диабета е съществена част от постоянните усилия на Dexcom за увеличаване на достъпа и възстановяване на разходите за CGM системите в цял свят.

В резултат на кампанията на Dexcom за достъп и осведоменост миналия ноември покритието при реимбурсация на CGM за хора с диабет нарасна с 6 милиона души в световен мащаб

Растежът е от 8 на 14 милиона души, като значително разширяване на покритието бе регистрирано в САЩ, Канада, Франция и Япония. Междувременно Dexcom само през последните 12 месеца въведе на пазара в близо 20 страни по света недостъпните до момента CGM системи.

Въпреки този значителен напредък милиони хора с диабет все още срещат трудности да получат реимбурсация за CGM системите, от които се нуждаят, за да управляват състоянието си по-уверено. #SeeDiabetes: The Faces of Diabetes Warriors предоставя на хората с диабет уникална платформа, за да може дискусията за необходимостта от подобряване на достъпа до критични грижи и технологии за диабет да продължи на глобално ниво.

„През годините усилията за повишаване на осведомеността като #SeeDiabetes в съчетание с клинични доказателства, които демонстрират променящите живота ползи от CGM системите, помогнаха на милиони хора да получат достъп до CGM“, посочи президентът и главен изпълнителен директор на Dexcom Кевин Сейър. „Dexcom се ангажира да работи с доставчици на здравни услуги, частни лица, правителства и организации с нестопанска цел по целия свят, за да разшири значително достъпа до CGM за хора с всички видове диабет.“

За да се включат в диалога по темата, Dexcom приканва хората да посетят SeeDiabetes.com и да споделят свой собствен портрет и история за това как диабетът е повлиял на тях или на някого, когото познават, като използват хаштага #SeeDiabetes.Последвайте ни в социалните мрежи👇