Snapchat печели повечето си приходи през третото тримесечие

Снап чат

Не от реклама, не от монетизиране на своите 400 милиона ежедневни потребители, не от продажба на акции

С шест години след IPO и Snap, компанията, най-известна с изчезващите съобщения, все още кара печалбите да изчезват.

Snap е бил печеливш на тримесечна база само веднъж. И това е използването на специална мярка, наречена Ebitda, предпочитана от компаниите, защото улеснява живота, това пише Forbes.

И така от къде Snapchat прави парите си?

 За това можете да погледнете един ред в неговия отчет за доходите : приходи от лихви. Най-доброто начинание на социалната медийна компания за печелене на пари е лихвите в банката. 

Бърза криза на броя: Приходите от лихви на платформата е 43 милиона долара за трите месеца, които приключиха през септември. Коригиран Ebitda (версия, която не е включена сред общоприетите счетоводни принципи, защото рисува по-розова картина на дейността на компанията) 40 милиона долара. Доларите на Snapchat, които просто се стичат в акаунт, правят повече от ежедневната работа на Snapchat да бъде гигант в социалните медии.

Това не е случайност или еднократно събитие, предизвикано от високите лихвени проценти.

Анализът на Forbes показва, че от 2016 г. Snap е спечелила 296 милиона долара само от лихви. Сравнете това с GAAP Ebitda – печалба преди лихви, данъци, обезценка и амортизация – от отрицателни $9,8 милиарда и коригирана Ebitda от отрицателни $915 милиона.

С приблизително 3,6 милиарда долара в банката, Snapchat успява да спечели около 1,2% от парите си за тримесечието.

Все пак анализаторите не са обезпокоени от резултатите на компанията. Докладите на Canaccord Genuity и Stifel Nicolaus изтъкват положителен ръст на приходите и подобрение в ключови показатели като ежедневни активни потребители през периода. И все пак и двамата все още поддържат рейтингите си „задържане“ на компанията.

„Въпреки че връщането към ръст на топ линията може да означава, че последните промени в платформата и инвестициите може да се изплащат“, пишат анализатори от Stifel в бележка след печалбите на Snap, „ние оставаме настрани, докато не разберем по-добре дали тези под -промените в капака ще се превърнат в постоянен ръст на приходите.“Последвайте ни в социалните мрежи👇