Кое прави международния финансов форум NEXT DIFI 2023 специално събитие?

корица на събитие

Специалното VIII издание на международния финансов форум NEXT DiFi ще се състои на 23-и октомври 2023 г.

Изданието за първи път ще започне с лидерска закуска между ръководителите на банкови и небанкови институции у нас. Очаква се на срещата на върха на финансовите лидери да присъстват и официални лица.

По време на дискусията ще бъдат обхванати актуални теми, свързани с настоящите финансови политики, дигиталните финансови инструменти, новите технологии, икономическите промени и съвременните предизвикателства във финансовия сектор. Ще бъдат коментирани и перспективите за въвеждането на еврото в България, както и за трансформиране на финансовата система под влияние на новите инструменти CBDC. Ще се обсъдят и позициите на финансовите лидери, въвеждането на нови системи за сигурност и трансформацията под влияние на възможностите, които предоставя Изкуствения интелект.

Планирана е силна дискусионна и конферентна част с представяне на ексклузивно проучване на тема – Готова ли е България за безкешова система?

Темите във втората конферентна част на събитието ще включват още: как да използваме AI за повече ефективност и устойчив растеж, цифровата трансформация, автоматизиране на финансовите процеси, дигиталните финансови инструменти, CBDC, новите технологии, икономическите промени, ESG изисквания и съвременни предизвикателства във финансовия сектор. Стратегическо лидерство. Подготовка за предизвикателствата в кибер сигурността. Изграждане на бъдещето: как да изградите перфектна технолична комбинация. Иновации в дигиталните финанси.

Във второто десетилетие на 21-ви век наблюдаваме изключително взаимодействие между технологиите и финансовите услуги, което видимо променя начините, по които вземаме заеми, купуваме и инвестираме, особено в променящата се икономическа обстановка в света. Това е съпроводено и от интерес от страна на бизнеса и отделните потребители към новите възможности.

NEXTDiFi 2023 ще ни запознае с експертните мнения на мениджъри и специалисти от едни от най-бързо развиващите се компании в бранша – банки, застрахователни институции, небанкови финансови институции, международни финтех компании.

Сред дискутираните темите ще бъдат още:

Решаващата роля на финансовите лидери в цифровата трансформация – започва ли конкурентността да предизвиква основните играчи в сектора?

Дигитализация на банковата система – алтернативните модели във финансовия сектор.

Централизирани инструменти и трансформации на системите.

Регулиране на дигиталните финанси – поглед върху нововъзникващите инструменти в сферата и нуждите на различните потребители. Влияние на централните банки върху процесите по преодоляване и възстановяване от рецесия.

Леснодостъпни и лесноуправляеми финанси – как ще предотвратим нежеланите рискове за потребителите в областта на персоналната сигурност и личните данни?

Кое прави събитието специално?

👌Силна конферентна част с участието на международни експерти и професионалисти от сферата на финансите.

👌Проучване на общественото мнение, специално подготвено за форума и представено по време на събитието.

👌Ексклузивна лидерска среща на финансовите мениджъри в затворен формат.

👌Динамични нетуъркинг сесии в конферентната част и възможност за размяна на идеи и контакти.

👌Нова информация, нови познанства, нови възможности и богата програма.

Събитието се провежда с подкрепата на Пощенска банка и в партньорство с Planet Scharz.

За повече информация: https://difi.b2bmedia.bgПоследвайте ни в Twitter👇