Leader Academy взе участие в изложбата „Социално предприемачество от първо лице“

прегърнати мъже черно-бяло

Изложбата бе организирана от Reach for Change Bulgaria и ING Bank. Тя има за цел да представи и вдъхнови хора с истории на социално предприемачество и техните каузи за обществена и социална промяна.

Leader Academy взе участие в изложбата „Социално предприемачество от първо лице“, която се състоя в градинката на Кристал, в периода от 21 август до 4 септември. Те работят с младежи и млади лидери, като ги подготвят и обучават да бъдат активни участници в обществото и да създават позитивни промени. Образованието и лидерските умения са ключът към по-доброто бъдеще, и с участието им в изложбата те подкрепят идеята, че социалните предприемачи могат да направят значителна разлика в обществото.

Събитието привлече вниманието на множество посетители, които имаха възможността да се запознаят с девет признати социални предприемачи и техните истории за обществена и социална промяна. Изложбата представи идеи и каузи, насочени към подкрепа на уязвимите общности в България и обръща внимание на най-високия процент на риск от бедност и социално изключване в Европейския съюз.

Снимка: Leader Academy

Андрей Илиев, съосновател на Leader Academy, сподели: „Благодарим на Reach for Change Bulgaria за признанието и прекрасната изложба, която организираха в градинката на Кристал. Макар за нас да са по-важни историите на младежите, с които работим, и техните успехи, тази изложба ни припомни нашия път през последните 7 години и прекрасните организации, с които се борим заедно в каузите, на които сме се посветили.“

Изложбата „Социално предприемачество от първо лице“ има за цел да вдъхнови повече хора да се включат в социалното предприемачество и да предостави платформа за споделяне на идеи и опит между социалните предприемачи и обществото.

Създаването на среда, в която младите хора се чувстват приети, имат мотивация да развиват своята кариера и да се превърнат в лидери, е част от мисията на Leader Academy. Новият сезон на 100-те изгряващи звезди стартира от 1 ноември, давайки шанс на нови 100 младежа да развият своят кариерен потенциал.