Американо-българската бизнес асоциация- екип, дейност и цели

ръце се ръкостискат

Американо-българската бизнес асоциация (АББА) направи своя публичен дебют.

Създадената преди по-малко от 6 месеца организация представи екипа си, свършената до момента работа и целите, които си поставя. Мястото на изявлението е столичният хотел Хилтън. Гости са много експерти в сферата на бизнеса, дошли от САЩ по случай събитието.

Според Българската търговско-промишлена палата, АББА, създадена в полза на бизнеса, поставя като приоритет в работата си подпомагането на малкия и среден бизнес. Важно е и опосредстването на връзката им с неправителствения сектор и институциите в България и САЩ. Асоциацията поема инициативата да съдейства на компаниите да намират правилните пътища за реализирането на своите проекти и това да се случва лесно, гъвкаво и успешно. Организацията се стреми да се превърне в помощ за развитие на бизнеса у нас и в САЩ, както и за осъществяване на съвместни проекти.

Нашата мисия е кристално ясна: да създадем среда, в която бизнесите от двете нации могат да процъфтяват, където има изобилие от възможности и където се изграждат взаимоотношения, които ще надхвърлят континентите, културите и поколенията“, заяви ко-президентът на АББА Елиз Несторов. Тя е успешен лидер и човек с разнообразна обществена и благотворителна дейност отвъд океана, носител на наградата „Жени с влияние“ за 2023 г. на Central Penn Business Journal и активен организатор на различни културни прояви за българите зад граница.

Севдалин Спасов, ко-президент на АББА, разказа как е започнал бизнес на американския пазар и за трудностите, с които се е сблъскал. Опитът, който е натрупал през годините, сега може да бъде полезен на компаниите, които тепърва прохождат в правенето на бизнес със САЩ. Той е създател и собственик на „М Холдинг“, компания за събиране, сортиране и продажба на дрехи втора употреба и аутлет стоки.

Сред гостите на мероприятието са  д-р Робърт Холистър, кандидат за Камарата на представителите и общественик със значима доброволческа дейност в сферата на образованието. Почетен гост е и Ник де Мауро – президент на L.E.A.D., неправителствена организация за противодействие на наркотиците, която работи срещу насилието и зависимостите в САЩ.

Специално изявление направи и американският сенатор, член на конгреса и на Демократическата партия Крис Кунс. Той подчерта нуждата от организация като АББА, която да улеснява правенето на бизнес от двете страни на океана и пожела успех на екипа.

Въпреки че е учредена само преди няколко месеца, Американо-българската бизнес асоциация вече има няколко десетки членове. Зад АББА стоят професионалисти и предприемачи от различни сфери на бизнеса от двете страни на океана.Последвайте ни в Twitter👇