Български ученици с отличия от международен турнир

Български ученици печелят престижни награди

Два български отбора от ученици завоюваха второ и трето място на Международния турнир по природни науки IYNT (International Young Naturalist’s Tournament). 

Състезанието се проведе в Алмати – Казахстан, от 20 до 27 август.

В 11-ото издание на турнира българските гимназисти премериха знания с над 100 състезатели от над 10 държави.

Участниците имаха за задача да намерят решение на различни научни проблеми. 

Нетера подкрепя българските отбори от естествоизпитатели за втора поредна година, като през 2022 г. един от отборите се класира на първо място и стана абсолютен шампион.

IYNT (International Young Naturalist’s Tournament) e състезание по природни науки за ученици до 17-годишна възраст. В него те представят своите решения на експериментални задачи, които покриват всички основни природни науки – биология, физика, химия, науките за Земята.

Учениците са свободни да използват всякакви материали и апаратура, помощ от специалисти, лаборатории и др. Състезанието е отборно, като един екип се състои от шест ученици. IYNT протича под формата на научни битки (science fights).

Нетера традиционно подкрепя каузи, свързани с наука, програмиране, образование и развитие на таланти.

През 2022 г. компанията финансира школа по програмиране, а през 2023 г. осигури награди за най-добрите дигитални разработки на възпитаници на Училищната Телерик Академия.

Нетера е спонсор две поредни години на събития на Технологичното училище „Електронни системи“ – Джон Атанасов в София (ТУЕС) и награждава най-добрите проекти на възпитаници от гимназията в областта на софтуера и хардуера.

Компанията е дългогодишен партньор на факултета по телекомуникации в Техническия университет – София, както и на Софийския фестивал на науката.


Последвайте ни в Twitter👇