Саудитската компания  TAWAL официално започва дейност и на стария континент

базова кула за сигнали

Saudi Telecom Company Group съобщи, че неговата дъщерна компания TAWAL започва дейност и в Европа.  

Това се случва броени седмици след полученото одобрението от българската Комисия за защита на конкуренцията на сделката за придобиване на 3200 телекомуникационни кули в страната, пише economic.bg.

Саудитската компания поставя начало на работата си в Европа след успешното  сключване на сделка за придобиването на телекомуникационните кули на United Group (собсвеник на Vivacom) в България, Хърватия и Словения на 25 април 2023 г. и след получаване на всички необходими одобрения от регулаторните органи във всяка държава.

Повечето от тези базови станции се намират на територията на страната ни.

Към момента TAWAL притежава и управлява над 4800 обекта в България, Хърватия и Словения, предоставяйки оперативни услуги на новите си клиенти в тези държави. Процесът на придобиване представлява втората стъпка от плана за разширяване на TAWAL след стартирането на TAWAL Pakistan през 2022 г. Общото портфолио на TAWAL вече надхвърля 21 000 кули в пет държави, което е още едно допълнение към пълната цифрова екосистема на STC Group.

Използвайки потенциала за растеж на европейския пазар — особено по отношение на внедряването на 5G и адаптирането на мобилни услуги — TAWAL има за цел да осигури надеждна, ефективна и ефикасна ИКТ инфраструктурна мрежа за всички оператори на мобилни мрежи на тези пазари.

Компанията планира значителни инвестиции и въвеждане на доказани процеси и добри практики, както и иновативни продукти в своето портфолио.

Дружеството ще използва своя опит в управлението на критична и стабилна инфраструктура в Саудитска Арабия, за да подсили развитието на европейските пазари чрез ускоряване на внедряването на ИКТ инфраструктура в техните рамки.

„Щастливи сме да стартираме дейности в Европа от днес. Това е наистина значим момент за TAWAL и развитието на компанията към други важни пазари. Използвайки нашите ресурси и доказано добри практики, ние се стремим да донесем още повече стойност на европейските пазари като дадем възможност на нашите клиенти да работят по-ефективно и ефикасно“, заяви Мохамад Алхакбани, главен изпълнителен директор на TAWAL.

За Saudi Telecom Company Group

STC Group е двигател на дигиталната трансформация – Групата предоставя редица иновативни продукти и услуги в Саудитска Арабия и региона на MENA. stc Group предлага разнообразие от висококачествени дигитални решения и услуги, включително онлайн плащания, телекомуникации, IOT, AI, 5G, облачни изчисления, електронни игри и киберсигурност, финтех и други усъвършенствани цифрови решения.


Последвайте ни в Twitter👇