Wizz Air достигна 25 милиона пътници в България

Wizz Air достигна 25 милиона пътници в България

Wizz Air, бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, отбеляза значителен успех – 25 милиона българи са избрали да пътуват с авиокомпанията от началото на нейната дейност у нас. Този празник е още едно доказателство за ангажимента на компанията да предоставя на клиентите си достъпни, удобни и качествени пътувания. Wizz Air отбеляза събитието си заедно с партньорите от Летище София и пътниците си по време на полет от Малага до София на 23 август, като подари на един от пасажерите ваучер за билети.

С този специален жест Wizz Air изрази благодарността си към клиентите за тяхната лоялност. Печелившият 25-годишен пътник на борда на самолета на Wizz Air получи ваучер за билети от авиокомпанията като жест на признателност за дългогодишното доверие и беше избран не случайно – числата имат символично значение.

Компанията е посветена на мисията си да свързва хора, култури и дестинации в цяла Европа, като прави самолетните пътувания достъпни за всички. Впечатляващата цифра от 25 милиона пътници в България е доказателство за доверието на клиентите в Wizz Air и нейното силно присъствие в региона.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през септември 2005 г., и оттогава компанията непрекъснато разширява мрежата си от нискотарифни маршрути за българските пътници. Wizz Air предлага общо 60 маршрута до над 20 държави, осигурявайки достъпни полети между България и останалата част на Европа, както и извън нея, както за бизнес, така и за туристически цели. Компанията разполага със самолети Airbus A320, базирани в София и Варна. Wizz Air има близо 400 служители в България, чиято преданост и професионализъм играят ключова роля за растежа на компанията в страната.

„Този успех е източник на гордост за всички нас в Wizz Air. За нас е чест, че сме обслужили 25 милиона български пътници и сме били част от техните пътувания и преживявания“, коментира Тамара Никифорова, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air. „От първия полет от София до Будапеща, през първата база в София през 2006 г., до оперирането на 60 маршрута от България днес, ние с радост отбелязваме този важен момент с нашите пътници и с нетърпение очакваме още много споделени пътувания в бъдеще.“

Екипът на Wizz Air отбеляза този успех с подкрепата на Летище София, което е дългогодишен партньор на авиокомпанията. „25 милиона пътници на първи поглед може да изглежда като статистическа цифра, но тя се равнява на безброй спомени, мечти и истории на пътниците, които са избрали Wizz Air като предпочитан начин на пътуване. Изключителното сътрудничество между Летище София и Wizz Air допринесе за този успех, както и за растежа и развитието на авиационната индустрия в България“, коментира Димитър Биков, главен директор „Маркетинг и бизнес развитие“ на СОФ Кънект, оператор на Летище София.