Kaufland със “зелени” текстилни предложения през август

Кауфланд пуска устойчиви дрехи

До 20-и август включително потребителите на Kaufland у нас могат да открият суитшърти и панталони за цялото семейство на достъпни цени и със сертифицирано качество.

 Продуктите са от собствените марки на ритейлъра – Oyanda®, Townland® и Hip & Hopps®.

Произведени са с грижа за природата и носят международния сертификат Cradle to Cradle Certified®. Това е световно признат стандарт, който гарантира, че продуктите са изработени от екологично чисти и безопасни суровини с визия за икономика без отпадъци.

„Отговорното отношение към околната среда е част от нашата политика за устойчиво развитие и намира израз в асортимента на Kaufland. За да насърчим отговорното пазаруване, ще предложим на клиентите ни още по-голям избор на устойчив текстил, като тази и следващите седмици включваме в актуалните ни седмични предложения нови сертифицирани текстилни продукти.“, коментира Симон Хаубрих, директор „Нехранителни стоки“ в Kaufland България.

Ритейлърът регулярно включва в асортимента си текстилни продукти с международни сертификати, за да отговори на нарастващия интерес на потребителите към произхода на материалите, начините на производство и стандарта на живот и условията на труд на хората, ангажирани в него.

Затова голяма част от артикулите под собствените марки на ритейлъра носят печатите на GOTS, MADE IN GREEN by OEKO-TEX®, Global Recycled Standard и други. 

Всички актуални седмични предложения на най-големия ритейлър у нас могат да бъдат разгледани в седмичната брошура на Kaufland. Те са налични до изчерпване на количествата.

Още по темата: Вече 7 години Kaufland България провежда социална инициатива за разделно събиране на текстил