БАТОК и ТексТейлър Експо продължават да си сътрудничат и през 2023г.

Текстилно изложение

Бългаската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК) и ТекстТейлър Експо, единственото международно изложение за текстил, текстилна техника и мода у нас, продължават сътрудничеството си за популяризиране на българската текстилна и модна индустрии на международната сцена.

След по-малко от два месеца, от 5 до 7 октомври 2023 г., Международен панаир Пловдив ще домакинства TEXTAILOR EXPO 2023. 

Текстилното събитие ще събере български и чуждестранни специалисти от индустрията на модата и текстилния бранш. Форумът е идеалната възможност за всички професионалисти, които желаят да се запознаят с най-новите тенденци и иновации, да представят своите продукти и услуги пред множество посетители, да обменят опит помежду си.

Специализираният характер на изложението позволява на участниците да се свържат с потенциални клиенти и партньори, с които да развият бизнеса си и да открият нови възможности за сътрудничество. Организаторите на изложението предвиждат богата съпъстваща програма от семинари, лекции и модни ревюта с участието както на утвърдени дизайнери, така и на студенти по мода и ученици от професионални гимназии.

След направен анализ на пазара от БАТОК и ТексТейлър Експо за потребностите и проблемите на производителите на текстил и мода бе идентифицирана и темата във фокуса на съпътстващите събития „Автоматизация и решения с по-малко човешка сила“. Със своите презентации фирмите ще дадат решения за намаляване на зависимостта на бранша от работна ръка или за оптимизация на процесите и повишаване на производителността.


И тази година организаторите обещават незабравим моден спектакъл, в който ще се включат гостуващи световни дизайнери. 

След бляскавата колаборация на Иван Донев и дизайнера на скулптури за глава Джузепе Фата миналия октомври, публиката тръпне в очакване за новостите на предстоящото четвърто издание.

Неизменна част от фокуса на TEXTAILOR EXPO са младите таланти, чието развитие и последваща реализация последователно се подкрепя от изложението съвместно с маестрото на световното модно изкуство – Иван Донев. ТексТейлър Експо  е изключително ангажирано с откриването на млади таланти и промотирането на разработени от тях брандове, а тяхна селекция минава през конкурса TAILOR YOUR MIND. Темата е „Around the World“. Финалистите с техните колекции ще дефилират на подиума на TEXTAILOR EXPO 2023 в последната вечер от изложението. 

Още предстоящи изложения: Бизнес форум в рамките на инициативата “Три морета”