BILLA и „Бандата на 1500-те“ с дарителска кампания в помощ на кучетата от приюти

Жена прегръща кучето си

До 13-ти август в магазините на веригата в София можете да дарите храна или аксесоари за бездомните кучета от приютите Сеславци и Горни Богров. 

BILLA България и доброволческата организация „Бандата на 1500-те“ обединиха усилия в съвместна дарителска кампания в помощ на бездомните кучета от двата столични общински приюта – Сеславци и Горни Богров. Инициативата започна на 3 август и се провежда в 42 обекта на веригата в София.

Целта е да се насърчи осиновяването на кучета от приют.

Всички клиенти на BILLA могат да се включат в кампанията, като закупят и дарят кучешка храна или кучешки аксесоари, които ще бъдат дарени в помощ на семейства, желаещи да осиновят животно от приют. В 5 от по-големите магазини на веригата в столицата, доброволци към организацията ще разговарят на място с граждани, интересуващи се от темата, и ще отговарят на всички техни въпроси и притеснения, касаещи осиновяването.

„С тази съвместна кампания целим да насочим вниманието на хората към предимствата от осиновяването на домашен любимец от приют. Благодарение на подкрепата на BILLA, посланията ни ще могат да достигнат до още по-широка аудитория, а дарените чрез кампанията продукти ще отидат при осиновителите под формата на стартов пакет, съдържащ избрани продукти и полезен осиновителски наръчник.“ коментират от „Бандата на 1500-те“.

Над 8 години екипът на „Бандата на 1500-те“ се грижи за животните в общинските приюти в Сеславци и Горни Богров.

Всяка седмица организацията провежда разходки на бездомни кучета. Благодарение на тези извеждания на открито, затворените кучета имат възможността да свикнат с човешко присъствие, което да ги подготви за последващо успешно осиновяване.

Освен дарените продукти от кампанията в магазините на BILLA, бъдещите осиновители ще получат наръчник с полезни съвети за отглеждането на домашен любимец.

За BILLA България

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин в София. Тя е представена в 47 града в страната с общо 149 търговски обекта, което я прави веригата с най-голям брой магазини в България. Компанията продължава да развива своята мрежа от супермаркети и да предоставя на клиентите си търсените от тях качествени и свежи месо, хляб, плодове и зеленчуци, деликатеси и всичко необходимо за ежедневното пазаруване на добри цени, отговарящи на индивидуалните възможности на всеки клиент.

Още от рубриката „Бизнес“: Крум Стоименов е новият финансов директор на Кока-Кола ХБК България