Гранд хотел Варна ще има нов собственик в сделка за 28 млн. евро

Снимка на Гранд хотел Варна

 Black Sea Property PLC  – офшорната компания,притежаваща къмпинг “Градина”, обяви, че е подписала споразумение за придобиване на 98.27% от „Гранд Хотел Варна“ АД. Цената на сделката е 28 милиона евро (близо 55 млн. лв), съобщава economic.bg

Сделката, която се очаква да бъде завършена до 30 октомври, има за цел да засили инвестициите на Black Sea Property PLC в хотелиерството, се казва в декларация на компанията до Лондонската фондова борса.

„Гранд Хотел Варна“ е едноличен собственик на местната компания „ГХВ-Долфинс“ ЕАД, която управлява три хотела.

Сделката включва и портфейл на взаимен фонд.

Имуществените активи на целевата компания се оценяват на 19 милиона евро, а портфейлът на взаимния фонд се оценява на 12 милиона евро. При подписването на договора Black Sea Property е платил депозит от 1.6 милиона евро.

Офшорната компания планира да използва приходите от портфейла на взаимния фонд за обновяване на хотелите, превръщайки ги в целогодишни съоръжения, които са в съответствие със стратегическите цели и съществуващите активи, се казва в съобщението.

Ние вярваме, че хотелите на „ГХВ-Долфинс“ могат да бъдат ефективно обновени и трансформирани във висококачествени луксозни проекти, които ще повишат стойността за акционерите“, каза председателят на Black Sea Property Саймън Хъд.