ГРИПС ПВЦ: Българска компания с прорив на Балканския пазар

ГРИПС ПВЦ: Българска компания с прорив на Балканския пазар

Семейната фирма „ГРИПС ПВЦ“ е номинирана за престижните награди Balkan Business Awards 2023. Българската компания, с над 30-годишен опит, успява да премахне конкуренцията от китайски продукти на пазара в редица балкански държави, което привлича високата оценка на журито на деветото издание на Balkan Business Awards. Церемонията ще се проведе на 14 юли в 5-звезден хотел в столицата и ще събере предприемачи, кметове, инвеститори и медии.

Фирмата „ГРИПС ПВЦ“ е основана през 1991 г. в град Раковски и е семеен бизнес

Начело на компанията се намират производството на меки и твърди ПВЦ фолии. С годините фирмата разширява и разнообразява своите продукти, предлагайки висококачествени артикули, които се радват на все по-голяма популярност.

„ГРИПС ПВЦ“ е официален представител на канадската компания „Роял Груп Технолоджис“ и в продължение на повече от 25 години е известна със своите външни винилни облицовки, които представляват модерния начин за облицоване и изолация на фасади. След това фолиата на фирмата започват да бъдат използвани от чуждестранни компании за производство на коледни елхи, което подбужда идеята за собствено производство на такива.

ГРИПС ПВЦ: Българска компания с прорив на Балканския пазар

След инвестиция в специална технология, „ГРИПС ПВЦ“ вече 20 години произвежда и предлага широка гама от изкуствени елхи и коледни аксесоари, изработени по оригинална, досега невиждана канадска технология. Първоначално компанията стартира с няколко модела (около 12), но с развитието на пазара, те се подобряват и увеличават с всеки изминал година. За да отговори на водещите и постоянно променящи се тенденции, „ГРИПС ПВЦ“ извършва непрекъснати инвестиции и предлага днес над 60 вида елхи и голямо разнообразие от коледни украси.

Целта на компанията е да предлага постоянно нови модели, да подобрява съществуващите и да осигурява богат избор за клиентите

Използваната технология за изработка на изкуствените елхи е екологично чиста, изработена с безвредни фолии, без олово или други вредни вещества, като силиций се използва като заместител. Благодарение на високото качество, продуктите на „ГРИПС ПВЦ“ започват да изместват досегашните лидери на пазара – китайските елхи.

Голяма част от произведените продукти са предназначени за износ в много балкански страни като Сърбия, Румъния, Македония, Гърция, Черна гора, Хърватска, Словения и други. В тези държави се наблюдава все по-голям интерес и търсене. Продажбите на така наречените „елхи-гиганти“ също нарастват. Те представляват изкуствени елхи с височина до 16 метра и повече, които се монтират на специални конструкции и са подходящи за външни и вътрешни условия. Затова те се налагат предпочитани от много общини, административни сгради, училища, хотели и други обекти.

ГРИПС ПВЦ: Българска компания с прорив на Балканския пазар

Все повече градове в Балканския регион и Европа избират елхите на „ГРИПС ПВЦ“ като своето предпочитано коледно решение. Компанията се стреми да подобрява, разнообразява и разширява своята гама от продукти, предлагани на пазара, за да задоволи интересите на клиентите и да отговори на техните очаквания и предпочитания.