Стара Загора – градът, където се преплитат природа, култура и спорт

Стара загора

Церемонията Balkan Business Awards 2023, организирана от международната платформа Global Leaders, ще събере най-успешните в бизнеса на 14 юли в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia. Икономиката на област Стара Загора е сред лидерите по стойност на произведената продукция и привлича относително голям обем инвестиции.

Наскоро общината на Стара Загора представи поредица от впечатляващи модернизации в града, които обхващат различни сфери на обществения живот. Вниманието е съсредоточено върху образованието, инфраструктурата, обществения транспорт, природните пространства, културата и спорта.

Община Стара Загора е финалист за престижни Балкански награди

В образователната сфера са осъществени редица подобрения, като са обновени почти всички ясли, детски градини и училища в града. Това включва и създаването на нова детска градина с името „Липа“, която ще отвори врати през следващата есен. Освен това, общината осигурява безплатни високотехнологични обучения и курсове за младежи от осем училища, с цел да им предостави отворени възможности в бързоразвиващия се ИТ сектор. Това позволява на младите хора да развият своя потенциал в различни сфери и да бъдат подготвени за бъдещето.

стара загора

В сферата на инфраструктурата се провеждат значителни модернизации. Емблематични обекти като Централния пазар, покритият пазар „Васил Шаханов“, Летният театър и залата на Културния център „Стара Загора“ са обновени. Също така, се извършва ремонт на сградата на Драматичния театър „Гео Милев“. Пътната инфраструктура също претърпява подобрения, като се изграждат кръгови кръстовища и разширяват улици. Пешеходната зона на града е обновена и предлага съвременен облик, комбиниращ устойчивост и функционалност.

В обществения транспорт се наблюдава изцяло обновяване.

Очаква се доставка на 15 нови електрически автобуса, които ще бъдат добавени към вече функциониращите 18. Тези автобуси са градски, нископодови и изцяло екологични, като те ще подобрят мобилността в града и ще допринесат за по-чистата околна среда.

Природните пространства в Стара Загора също получават специално внимание. Обновени са градската градина и парк „Аязмото“, които предлагат уютни места за отдих и развлечения на гражданите и посетителите на града. Също така, в парк „Свобода“ е добавена нова детска площадка с модерни и безопасни атракции, която допринася за здравословното развитие на децата.

стара загора

Културата и спортът в Стара Загора не са останали встрани от процеса на модернизация. Комуналната палата е реставрирана и преобразена в музей на изкуствата. Залата на Културния център „Стара Загора“ е реконструирана и осигурява съвременни условия за провеждане на различни културни събития. Също така, спортният комплекс „Загорка“ е обновен и разширен, предоставяйки съвременни съоръжения и обекти за спорт и фитнес.

Обновяването на Стара Загора се превръща в едно вълнуващо приключение, което подобрява качеството на живот на гражданите и създава по-привлекателна среда за посетителите. Градът се превръща в модерен и устойчив център, който обединява разнообразни възможности за образование, работа, култура, спорт и отдих. Стара Загора не просто се променя, тя изгражда своето бъдеще с гордост и амбиция.